Facturen sturen als zzp’er

Facturen sturen als zzper is leuker dan je denkt! Een factuur betekent namelijk: Geld verdiend. En je factuur is daar het bewijs van.

Factuur zzp: Welke informatie vermeld je op je factuur? #

Je hebt een aantal verplichte onderdelen die op je factuur moeten staan (opent in nieuw tabblad). Denk aan je afzendergegevens, de afzendergegevens van je klant, je kvk-nummer, je btw-identificatienummer en een factuurnummer. Deze eisen (opent in nieuw tabblad) worden gesteld door de Belastingdienst. Gelukkig hoef je al deze informatie niet keer op keer zelf op je factuur te zetten. Je kunt een template maken of gaan voor meer automatisatie door middel van een boekhoudpakket.

Je factuur is ook een mooi contactmoment met je klant. Zorg daarom voor een professionele opmaak en maak het je klant zo makkelijk mogelijk om je factuur te betalen. Dit kun je doen door een QR-code op je factuur te zetten.

Zzp factuur maken #

Je hebt verschillende manieren om een zzp factuur te maken. Door gebruik te maken van een boekhoudpakket kun je onder andere de volgende onderdelen automatiseren:

  • Je afzenderadres staat automatisch op je facturen
  • Het factuurnummer loopt automatisch op
  • De gegevens van je klant worden gelijk opgeslagen
  • Het btw-tarief wordt automatisch voor je uitgerekend
  • De verloopdatum wordt automatisch voor je op de factuur genoteerd
  • Een QR-code op iedere factuur

Je kunt de meeste boekhoudpakketten ook gratis gebruiken. Een alternatief is een facturatiepakket of een boekhouding in Excel en Word. Let er bij een facturatiepakket op dat de kosten vaak gelijk liggen aan boekhoudpakketten en de mogelijkheden beperkt zijn. Let er bij een boekhouding in Excel en Word op dat je geen fouten maakt en alles goed bijhoudt. We zullen eerlijk zijn, je leest dit artikel natuurlijk op de website van een boekhoudpakket. Moneybird is ooit ontstaan met de overtuiging dat het makkelijker kan. En dat geloven we nog steeds. 

Voorbeeld factuur zzp #

Je kunt je factuur opmaken met je logo en een mooi lettertype. Op de meeste facturen staan bovenaan de afzendergegevens aan de rechterkant en de gegevens van de klant aan de linkerkant. Vervolgens staat het factuurnummer, de factuurdatum, de verloopdatum en eventueel wat extra informatie (opent in nieuw tabblad) zoals een ordernummer. 

Dan komen de factuurregels met een aantal, de omschrijving en het bedrag. Dan een totaalbedrag met het btw-bedrag. Onderaan je factuur staat extra informatie zoals hoe je klant kan betalen, welk nummer deze daarbij kan vermelden en eventueel een QR-code. 

voorbeeld factuur zzp

Hierboven zie je een voorbeeld factuur zzp. Wil je meer voorbeeld facturen zien? We hebben een aantal voorbeeld facturen voor je verzameld.

Misschien vind je dit ook interessant ...