Lees alles over hoe wij Moneybird doorontwikkelen

We zorgen voor doordachte oplossingen

Onze software zit slim in elkaar en is voor iedereen toegankelijk. We doen dingen niet zomaar, zonder onderbouwing.  Er is over nagedacht. Minimalistische oplossingen zijn onze favoriet: die bouwen we het liefst. Onze software is op alle vlakken van hoge kwaliteit. Dat doen we met een gedreven team, slimme analyses, een effectieve CI/CD straat en code reviews.

Tech-stack

De technieken waarmee wij werken aan onze doelen:

 • Ruby on Rails
 • Sidekiq
 • RSpec
 • Kubernetes (EKS)
 • AWS
 • Buildkite
 • Datadog
 • AppSignal
 • Stimulus
 • Flutter

De meeste Moneybirders hebben Ruby geleerd onder werktijd. Als engineer pik je een nieuwe taal in no-time op. Je staat niet alleen bij ons. We helpen je graag verder.

Bekijk onze vacatures

Hoe ziet het werken als Software-Engineer bij Moneybird eruit?

Je werkt aan het meest geautomatiseerde boekhoudpakket ter wereld. Dat is technisch uitdagend en complex. Daarom maken we gebruik van Shape-Up (opent in nieuw tabblad). Door deze methode geven we structuur aan complexe technische projecten

Illustratie vrouw aan bureau met vele ordners en papieren

Inwerken en kennismaken

Er komt veel op je af wanneer je start met een nieuwe baan! Natuurlijk gooien we je niet direct in het diepe. Je maakt eerst kennis met onze tech-stack en krijgt kleine taken om alles te leren kennen. Heb je, samen met de buddy die je krijgt, één of twee projecten gevuld met deze kleine taken? Dan wordt het tijd om mee te gaan draaien in onze projecten.

Illustratie papier passer potlood en gum

Presenteer je idee tijdens het pitch overleg

Je irriteert je aan iets wat niet goed werkt of hebt ineens een innovatieve ingeving voor een nieuwe feature. Daar ga je onderzoek naar doen en zet dit vervolgens in een pitch-template. Je omschrijft het probleem en de 'appetite'. Dat wil zeggen hoe we het probleem in 6 weken kunnen oplossen.

Illustratie conversatiewolkjes

Jouw idee wordt gekozen

Tijdens de pitch-meeting worden de ideeën gekozen waar we het meest warm van lopen en waarvan we denken dat ze het meest haalbaar zijn voor dit moment. Wordt jouw idee gekozen? Dan heb je vrijspel om samen met een collega het idee verder te onderzoeken en je pitch-voorstel concreet te maken. Wil je dat het pitch voorstel meegaat met de volgende ronde? Dan heb je nog 5 weken om de pitch verder uit te werken.

Illustratie vier conversatiewolkjes die in elkaar passen

Pitch ranking

Wanneer de 5 weken zijn verstreken staat je gehele pitch-voorstel en gaan we ze in een meeting bespreken. In de week voor de meeting heeft iedereen alle pitches al doorgelezen en zijn eventuele kritische vragen beantwoord. In de meeting pitch je jouw pitch en worden ze geprioriteerd.

Illustratie blije vogel achter laptop met een vleugel omhoog

Pitch keuzes & indeling

De maandag erop kijken we naar het aantal fte's in de komende periode en hoeveel pitches haalbaar zijn om als project uit te voeren. Iedereen krijgt de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een pitch. Soms wordt er wat geschoven omdat we niet alles kunnen doen.

Je hebt bij Moneybird de mogelijkheid om alle onderdelen van ons product aan te raken. Van diepe backend projecten tot het bouwen van een Design System en van security tot DevOps of mobile. Je leercurve is bij ons erg steil en ligt in je eigen hand, je bepaalt zelf bij welk project je aansluit. We zorgen dat er iemand aansluit met meer kennis en je op weg kan helpen.

Illustratie man in groen t-shirt met rode zweetband en bidon achter de laptop

Het project

In de komende 6 weken gaan we bezig met het ontwerpen, ontwikkelen, testen, lanceren, monitoren, valideren en itereren van het project. Afhankelijk van het project doe je dit samen met ongeveer 6 collega's.

Illustratie man rustend met zijn handen achter zijn hoofd

Cooldown

De cooldown duurt 2 weken. Je pakt dan bugs op of dingen die je graag wilt onderzoeken. Ook is het mogelijk om extra tijd te besteden aan kenninsontwikkeling.

Devops
Remco De Man

“Ik wilde een baan met afwisseling bij een kleinschalig bedrijf. Doordat we bij Moneybird, een online boekhoudpakket, in projecten werken kan ik elke acht weken aan een ander onderdeel van ons product werken. Naast de projecten werk ik ook als DevOps engineer aan het pakket. Die afwisseling heb ik gevonden dus!”

Lees het verhaal van Remco

Teams buiten Shape-up

Naast de Shape-up projecten die we hebben lopen, is het ook nog mogelijk om mee te draaien in andere projectteams. Die lichten we hieronder voor je uit.

Illustratie vogel met VR bril

Support Engineer

Naast de project teams die hierboven worden genoemd is er ook een support-engineer team. Ze pakken gedurende de 8 weken alle 'SE taken' op. Het team pakt losse technische taken op die binnenkomen van klanten die ergens mee vastlopen die belangrijk zijn en niet kunnen wachten. Ook dit team rouleert, wie weet werk je volgende periode weer aan een eigen project.

Illustratie vrouw achter laptop met poes op bureau

Site Reliability Engineer/DevSecOps

Als DevOps Engineer/SRE zorg je er in vast teamverband voor dat onze IT infrastructuur in 24 uur per dag, 365 dagen per week de lucht blijft. Dit doen we naast de werkzaamheden als Software Engineer. De taken van een DevSecOps engineer bestaan uit: monitoring, onderhoud en security van de infrastructuur en software.

Martijn Sneujink - Software Engineer
Software & DevOps Engineer
Martijn Sneujink

“Met het Site Reliability Engineering team organiseren we sinds kort kennissessies waarbij we random een storing veroorzaken die we vervolgens zelf moeten oplossen. Zo houden we onze kennis scherp en zijn we getraind als de situatie zich in het echt voordoet.”

Onze gemiddelde tech cijfers

Requests per maand naar ons platform

PostgreSQL database grootte

Ingelogde gebruikers per maand

Afstuderen, stagelopen of als werkstudent aan de slag bij Moneybird?

Lees meer over technische keuzes die we maken in onze blogs

 • Wat we doen na een storing #

  Sorry is het minste dat we kunnen zeggen na vandaag. Als ondernemer moet je elke dag kunnen vertrouwen op Moneybird. Maar op sommige dagen heb je ons nét iets harder nodig, bijvoorbeeld als je op de laatste dag voor de btw-aangifte deadline je boekhouding nog wilt bijwerken. 31 januari is zo’n dag en wij waren niet in topvorm om jullie te te helpen.

 • Hoe we omgaan met data en privacy #

  In Moneybird slaan we de administratie van duizenden ondernemers op. Deze administraties zijn privacygevoelig, daarom leveren we de grootst mogelijke inspanning om deze privé te houden en te beschermen. Tegelijkertijd geven al deze gegevens een uniek inzicht in hoe het met ondernemers in Nederland gaat. In dit artikel leg ik uit hoe we bij Moneybird data-analyse toepassen om tot deze inzichten te komen en hoe we daarbij de privacy van onze klanten garanderen.

 • Een betere samenwerking en discussies met Design System #

  Het ontwikkelen van een goed product is een samenspel van developers, designers, support-medewerkers en marketeers. Het is belangrijk dat ieder zijn of haar kennis en expertise kwijt kan tijdens de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit. Maar hoe faciliteer je dat?

86% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 673 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren