Je bedrijf op orde

Als ervaren ondernemer heb je de basis van je bedrijf staan. Nu is het tijd voor de volgende stap. We geven je daarom relevante informatie over de inrichting van een bedrijf. Hoe doe je slim de btw-aangifte bijvoorbeeld? Denk jij na over de inzet van algemene voorwaarden? En we delen nuttige tips van andere ervaren ondernemers.
Illustratie man met zwart haar en tablet met vogeltje

Checklist voor btw-aangifte

Hoeveel tijd ben jij nu kwijt met het doen van de btw-aangifte? Wij hebben een checklist opgesteld. Als je de stappen uit de lijst volgt weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet. En je bespaart tijd. In Moneybird hebben wij dit extra makkelijk gemaakt door zoveel mogelijk te automatiseren.

In drie stappen een correcte btw-aangifte
Illustratie man met tablet wijst naar scherm

Het maken van een factuur

Dit is waarschijnlijk al heel vanzelfsprekend voor jou als ondernemer. Toch kan het kan geen kwaad eens kritisch te kijken naar de opbouw van jouw facturen. Dan weet je zeker weet dat een factuur aan de eisen van de Belastingdienst voldoet en voorkom je achteraf veel werk als je het moet corrigeren.

Wat moet op een factuur staan?
(opent in nieuw tabblad)
Illustratie groene map met papier met grafieken

Je algemene voorwaarden nuttig inzetten

Neem jij je algemene voorwaarden voor lief? Het zijn een hoop regels en vaak lastig te lezen. Wij hebben Charlotte Meindersma gevraagd hoe je de algemene voorwaarden kan inzetten zodat jij er als ondernemer voordeel van hebt. Je kunt bijvoorbeeld geld overhouden aan een opdracht die wordt opgezegd.

Tips van Charlotte Meindersma
(opent in nieuw tabblad)
Illustratie vogel met VR bril

Subsidie voor groei inzetten

Er zijn veel subsidies en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Toch is het zinvol te kijken hoe jij de groei van je bedrijf kunt versnellen met een subsidie. Wij hebben uitgezocht hoe het zit met subsidies en hebben dit voor je op een rij gezet.

Welke subsidie past bij mij?

Meer ontdekken over jouw bedrijf op orde?

Lees al onze artikelen over bedrijfsvoering

  • Simon van de Beek #

    Wat heb je als ondernemer aan een netwerk? Simon gebruikt zijn netwerkt als springplank voor de groei van zijn onderneming.

  • Jelle Medema #

    Jelle legt uit hoe hij Moneybird gebruikt om zijn administratie zoveel mogelijk te automatiseren, dat bespaart hem veel tijd.

  • Hugo Melis #

    Ook als ervaren ondernemer laat Hugo zich graag inspireren. Daarom leest hij boeken over business development, persoonlijke ontwikkeling en strategie.

85% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 695 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren