Aanmelden voor Peppol

Om gebruik te kunnen maken van Peppol, volg je de volgende stappen:

• Stap 1: Voor het activeren van Peppol zijn een aantal verificaties nodig. Dit moet door de eigenaar van de administratie gedaan worden via Instellingen > Vertrouwen en verificatie
  • Stap 2: Via Instellingen > Peppol & UBL kun je je aanmelden door de schuifknop bij 'Peppol' te activeren.
  • Stap 3: Vervolgens kun je Peppol activeren door op de knop 'Activeer' te klikken. Je wordt nu automatisch aangemeld bij het Peppol netwerk.

Zodra je Peppol hebt geactiveerd, kun je direct jouw verkoopfacturen naar de administraties van jouw klanten versturen. Als jouw leverancier ook bij Peppol is aangesloten, worden zijn facturen ook automatisch naar jouw administratie verstuurd via Peppol. Dat hoef je niet apart aan te geven.

Wil je een melding ontvangen zodra een factuur via Peppol in jouw administratie wordt klaargezet, dan kun je rechtsboven via je accountnaam navigeren naar Gebruikersaccount > Meldingen een vinkje zetten bij 'Voor een nieuwe Peppol factuur'.