Contacten toevoegen aan je administratie

Wanneer je een factuur verstuurt of ontvangt moet je hiervoor het contact opslaan in je administratie. In boekhoudhoudland noem je een klant ook wel een debiteur en een leverancier een crediteur. In Moneybird hoef je zelf geen onderscheid te maken tussen debiteuren en crediteuren. Moneybird bepaalt automatisch of een contact een debiteur en/of crediteur is aan de hand van de documenten die bij het contact horen. Als er bijvoorbeeld een verkoopfactuur bij een contact hoort, is het contact automatisch een debiteur.

Contacten toevoegen in Moneybird

In Moneybird kun je op een aantal manieren nieuwe contacten toevoegen:

1. Via het tabblad Contacten nieuwe contacten aanmaken door op ‘Toevoegen’ te klikken.
  2. Een contact toevoegen via een factuur, offerte of inkomend document. Wanneer je een factuur, offerte of inkomend document aanmaakt of verwerkt, word je gevraagd om de contactgegevens van je klant of leverancier in te vullen. Heb je nog geen contact aangemaakt dan kun je een nieuw contact aanmaken door in het scherm voor het contact de naam in te vullen en vervolgens te klikken op: ‘+ Contact toevoegen’.
  3. Contacten importeren via het tabblad Contacten.

Contacten importeren

Je kunt contacten importeren door in het tabblad Contacten te kiezen voor ‘Extra > Importeer contacten CSV/vCard’. Klik op je gewenste keuze en importeer vervolgens je contacten-bestand door het bestand te selecteren van je computer.

Importeer contacten met Moneybird

Importeer je een CSV-bestand? Dan kun je Moneybird vertellen welke informatie waar staat. Dan zet Moneybird de informatie in je de correcte velden. Het CSV-bestand hoeft daardoor geen speciale opbouw te hebben, het maakt niet uit welke gegevens in welke kolom staan. De vCards hebben een vaste opbouw, waardoor automatisch bekend is, welke gegevens waar staan. Wanneer je een vCards-bestand importeert hoef je daardoor niet zelf aan te geven welke informatie waar staat.

Na het uploaden van het bestand begint Moneybird de import. Dit kan even duren. Op het tabblad Contacten staat een extra melding over de import van je contacten. Is de import gereed, dan zie je een knop genaamd ‘Importen’. Klik hierop om alle geïmporteerde klanten te zien.

Geïmporteerde klanten inzien in Moneybird

Importeer contacten naar je online boekhoudpakket

Is de import niet goed gegaan? Bij deze melding over de import in het tabblad Contacten staat een link om de import ongedaan te maken. De geïmporteerde contacten worden daarmee weer verwijderd.

Contacten exporteren

Je kunt opgeslagen contacten in Moneybird ook exporteren. Dit kan per contact of in zijn totaliteit. Onder de knop ‘Extra’ in het tabblad Contacten kun je contacten exporteren naar vCard of Excel. In het Excel-bestand worden alle gegevens die bij contacten zijn opgeslagen geëxporteerd en naar een vCard alleen de standaard contactgegevens, zoals adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Individuele contacten kun je exporteren door op het contact te gaan staan en bovenaan in het scherm te kiezen voor ‘Exporteren’. Ook hier kun je de gegevens exporteren naar Excel of een vCard.

Bij het exporteren van contacten is het niet mogelijk om een onderscheid te maken in crediteuren en debiteuren.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 485 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.5 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

geweldig!

appeltje ...eitje !!

ideaal programma

Bij mijn productverkoop van aloe vera producten van Forever maak ik geregeld gebruik van deze site waardoor klanten een goed overzicht van hun bestelling krijgen. Ik beveel dit programma zeker aan. Zeer gebruiksvriendelijk; enige tip die ik nog wel heb is dat je niet altijd snel ziet of je de prijzen inclusief btw of exclusief btw er neer zet.