Contacten toevoegen

In Moneybird kun je op een aantal manieren nieuwe contacten toevoegen:

1. Handmatig toevoegen
  2. Contacten importeren

Handmatig toevoegen

Op het tabblad contacten kun je handmatig je debiteuren en crediteuren toevoegen. Je kiest bovenaan voor de groene knop met Toevoegen. Er opent een scherm waar je alle informatie van je contact in kunt vullen. Om het je makkelijk te maken, kun je bovenaan de bedrijfsnaam invullen in het veld Zoek in het KVK-register. Als je het bedrijf gevonden hebt, klik je op het zoekresultaat en de gegevens die bekend zijn bij de KVK, worden alvast voor je ingevuld.

Bij het contact kun je alvast verschillende instellingen goed zetten, lees hier meer over in het artikel Instellingen bij contacten.

Contacten importeren

Je kunt contacten importeren door in het tabblad Contacten rechtsboven te kiezen voor ‘Importeren’. Selecteer een (CSV of vCard) bestand van je computer met contacten.

Contacten importeren

Velden toewijzen

Importeer je een CSV-bestand? Moneybird doet dan slimme suggesties om de juiste velden aan de contactgegevens toe te wijzen. Het kan zijn dat je dit voor een aantal velden nog zelf moet doen. Een CSV-bestand hoeft dus geen speciale opbouw te hebben, het maakt niet uit welke gegevens in welke kolom staan. De vCards hebben een vaste opbouw, waardoor automatisch bekend is, welke gegevens waar staan. Wanneer je een vCards-bestand importeert hoef je daardoor niet zelf aan te geven welke informatie waar staat.

Velden toewijzen aan contacten

Onvolledige of ongeldige contacten

Zijn er contacten die onvolledig of ongeldig zijn? Dan kun je deze contacten alsnog opnemen in je administratie door ze te repareren. Wil je deze contacten liever niet in je administratie, verwijder deze dan. Wanneer het om veel contacten gaat kan het verstandig zijn om eerst de velden aan te passen in een spreadsheet-programma zoals Excel en vervolgens nogmaals het bestand te importeren.

Heb je de onvolledige of ongeldige contacten tijdens het importeren genegeerd? Geen ramp! Deze contacten zijn via het tabblad Contacten bovenaan in de tabel terug te vinden. Klik op de regel van het importbestand en wijzig ze alsnog.

Fouten bij importeren

Import verwijderen

Je import is tot twee weken na het importeren te verwijderen. Daarvoor is in deze twee weken op de pagina via het tabblad Contacten een tabel te zien. Klik op de regel van de import die je ongedaan wilt maken en klik vervolgens rechtsboven op de prullenbak. De geïmporteerde contacten worden daarmee weer verwijderd. Wil je de contacten na deze twee weken verwijderen, dan zul je dit per contact moeten doen.

Het kan zijn dat je niet alle contacten kunt verwijderen omdat je ze hebt gekoppeld aan een document.

Moneybird in 30 seconds: contact toevoegen

Accepteer cookies om deze Youtube video te kunnen bekijken

Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 601 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Super tevreden

Top

Geweldige switch gemaakt!

Eerder een abonnenment bij Rompslomp die voor veel features van moneybird extra maandelijkse kosten in rekening brachten. Ik was minstens het dubbele kwijt. Hierdoor bespaar ik dankzij moneybird toch weer wat op jaar basis. Het programma werkt erg prettig, simpel en de elektronische aangiftes en automatische herkenning van facturen zijn de echte toppers! Nu nog gebruik maken van de mogelijkheden met Zapier (wat elders ook nog weer extra kost). Ik ben blij met de switch en zou Moneybird bij iedereen aanbevelen!