Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Een memoriaalboeking maken

In het memoriaalboek binnen een boekhouding worden boekingen gemaakt die niet thuis horen in andere onderdelen van de boekhouding. Voorbeelden van dit soort boekingen zijn:

  • De beginbalans
  • Loonjournaalposten
  • Afschrijvingen van activa (computers, auto's, etc.)
  • Correcties

Een memoriaalboeking doe je altijd op een bepaalde datum. Daarnaast voer je 2 of meer regels in met elk een debet of credit bedrag. De categorie per regel bepaalt waar je de bedragen in je boekhouding terug kunt vinden, bijvoorbeeld op de resultatenrekening of de balans.

Hoe maak ik een memoriaalboeking in Moneybird?

Om een memoriaalboeking te maken in je boekhouding in Moneybird, ga je naar Inkomend. Klik vervolgens op Toevoegen en kies in de tabblad voor Memoriaal.

Beginbalans invoeren via het memoriaal

Kies vervolgens een omschrijving, vul de datum in en vul twee of meer regels in. Per regel selecteer je een categorie, eventueel een contact en een debit of credit bedrag. De bedragen dienen aan de credit en aan de debet zijde in balans te zijn.

Voor het doen van memoriaalboekingen heb je enige kennis van boekhouden nodig. Veel ondernemers laten deze boekingen invoeren door hun boekhouder.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 132 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.5 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Ideaal

Zelfs voor iemand die er niks van kent, wordt administratie kinderspel met deze toepassing. Houden zo! Een aanrader.

Ideaal pakket voor de ZZP-er/freelancer, blij mee!

Waar ik eerder voor mijn administratie heb gewerkt met Word en Excel, ben ik enkele jaren geleden overgestapt op het gebruik van Moneybird (voor het verzenden en inboeken van facturen). Door de software-updates is het inmiddels een compleet boekhoudpakket geworden. Ik gebruik nu ook de bankkoppeling voor het verwerken van banktransacties, periodiek factureren middels abonnementen en de BTW-aangifte. Ik vind het een fantastisch product voor iedereen die graag zijn eigen administratie wil bijhouden. Alles is eenvoudig en netjes in te voeren en te boeken in begrijpelijke taal: een fijne interface met gewenste functionaliteiten. De software is schaalbaar, betaalbaar en ook mobiel prima te gebruiken. Er is ook toegang mogelijk voor de accountant, die jaarlijks zijn controle uitvoert. Hij kan naar tevredenheid zijn werkzaamheden uitvoeren.