Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Een memoriaalboeking maken

In het memoriaalboek binnen een boekhouding worden boekingen gemaakt die niet thuis horen in andere onderdelen van de boekhouding. Voorbeelden van dit soort boekingen zijn:

  • De beginbalans
  • Loonjournaalposten
  • Afschrijvingen van activa (computers, auto's, etc.)
  • Correcties

Een memoriaalboeking doe je altijd op een bepaalde datum. Daarnaast voer je 2 of meer regels in met elk een debet of credit bedrag. De categorie per regel bepaalt waar je de bedragen in je boekhouding terug kunt vinden, bijvoorbeeld op de resultatenrekening of de balans.

Hoe maak ik een memoriaalboeking in Moneybird?

Om een memoriaalboeking te maken in je boekhouding in Moneybird, ga je naar Inkomend. Klik vervolgens op Toevoegen en kies in de tabblad voor Memoriaal.

Beginbalans invoeren via het memoriaal

Kies vervolgens een omschrijving, vul de datum in en vul twee of meer regels in. Per regel selecteer je een categorie, eventueel een omschrijving en een debit of credit bedrag. De bedragen dienen aan de credit en aan de debet zijde in balans te zijn.

Voor het doen van memoriaalboekingen heb je enige kennis van boekhouden nodig. Veel ondernemers laten deze boekingen invoeren door hun boekhouder.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 206 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Heldere processen, klanten waarderen offerte traject

Nog maar net begonnen, maar alle informatie stromen komen bij elkaar. Bank wordt uitgelezen, facturen komen binnen, overzichten zijn duidelijk. Ik ben er erg blij mee.

Pakbonnen

Beste, Ik ben heel erg tevreden over Moneybird nog nooit met zo een makkelijk programma gewerkt. Je leert heel snel de interface. Het enige wat ik nog graag zou zien is een pakbonnen functie. Ik verkoop producten aan horeca bedrijven en zij zien graag een pakbon. nu doe ik alles via Moneybird behalve de pakbonnen deze moet ik nog via Excel verwerken. Daarom zou ik heel graag een functie zien waar ik mijn pakbonnen in kan maken om deze of te versturen of uit te printen voor mijn klanten. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen. Met vriendelijke groet, Maarten Bunschoten Cooking Wisely