Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Kleineondernemersregeling

Als je niet veel btw hoeft af te dragen aan de Belastingdienst, kom je mogelijk in aanmerking voor de kleineondernemersregeling (KOR). De regeling bestaat uit twee delen, je kunt in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vermindering van het af te dragen bedrag of voor een gehele vermindering van het af te dragen bedrag. Op de website van de Belastingdienst vind je informatie over de precieze voorwaarden van de kleineondernemersregeling en hoe je het verminderingsbedrag kunt berekenen. De definitieve vermindering kun je aan het eind van het jaar berekenen als je precies weet hoeveel btw je zou moeten afdragen op basis van de btw over je omzet en je kosten. Bij de (kwartaal)aangiftes gedurende het jaar mag je ook al een schatting van de vermindering toepassen.

Hoe verwerk je de KOR in Moneybird?

De btw die je normaal gesproken moet afdragen wordt bijgehouden in het rapport voor de btw aangifte en op je balans. Wanneer je in aanmerking komt voor de KOR kan dat in deze twee rapporten verwerkt worden. Dit kun je regelen met een memoriaalboeking via het tabblad Inkomend.

Voor de boeking heb je twee categorieën nodig 'Btw kwijtschelding kleine ondernemersregeling (KOR)' en 'Overige opbrengsten'. Als je deze categorieën nog niet hebt, kun je ze via Tandwiel > Instellingen > Categorieën toevoegen vanuit de set 'Veelgebruikte categorieën'.

In de memoriaalboeking selecteer je beide categorieën en vul je het bedrag van de vermindering in. Bij de regel met de categorie Btw kwijtschelding kleineondernemersregeling (KOR) vul je het bedrag in aan de debetkant. Bij deze regel kun je het btw tarief 'Kleineondernemersregeling' selecteren, zodat het bedrag ook in het rapport voor de btw-aangifte wordt verwerkt. Op de regel met Overige opbrengsten vul je het bedrag in aan de creditkant, hier hoef je geen btw tarief te selecteren.

Eenvoudig online btw aangifte doen

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 199 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

So far so good!

Ik werk nog maar kort met Moneybird en ik vraag me af waarom het toch dik een jaar heeft geduurd totdat ik bij jullie terecht kwam; het liefst veel eerder Moneybird in gebruik genomen! Verrijking voor mijn workflow, en zijnde een internetbureau is Moneybird een perfecte aansluiting op de klantervaring met digitaal ondertekenen en iDeal betalingen. Overigens ben ik nog maar zestien jaar oud, wellicht noemenswaardig, daarom stel ik wellicht zwaardere eisen als het gaat om modern en online werken — Moneybird is een perfect voorbeeld van hoe het moet.

Geweldig boekhoud programma!

Ik zou niet meer zonder kunnen. In mijn werk in de trouwbranche als weddingplanner, kan ik geen boekhouder betalen. Door deze website kan ik mooi alles zelf gemakkelijk bijhouden en doorgeven elke kwartaal met mijn aangiftes. Ook nog eens het geweldige dat ik hier mijn offertes en facturen kan maken en zelfs door mijn klanten online kan laten betalen!