Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Overstappen naar het nieuwe Moneybird

Het Moneybird-team verbetert Moneybird continu, zodat jij altijd met de beste software kunt werken voor je administratie. De meeste verbeteringen kunnen we automatisch doorvoeren in onze software, zonder dat je hier last van hebt. De verschillen tussen het oude en het nieuwe Moneybird zijn echter zo groot, dat we deze verbeteringen niet automatisch kunnen doorvoeren. Daarom moet je zelf overstappen naar het nieuwe Moneybird. Op deze pagina lees je daar alles over!

Wat is het nieuwe Moneybird?

Het nieuwe Moneybird is ons meest recente product, de meeste klanten maken van dit product gebruik. In deze versie van Moneybird vind je alle bekende features en kun je je volledige boekhouding voeren, maar vind je ook veel andere verbeteringen:

  • Meer mogelijkheden om je huisstijl te beheren
  • Werken met SEPA incasso's en meer betaalmethoden van Mollie
  • Automatische bankkoppeling met KNAB en bunq
  • Slimmer inlezen van inkomende facturen
  • Opslaan van overige documenten zoals contracten
  • Opslaan van memoriaalboekingen voor lonen en andere financiële feiten
  • Meer mogelijkheden voor het exporteren van je administratie
  • Nieuwe iPhone en Android applicatie, daarnaast betere ondersteuning voor andere smartphones en tablets

Op onze blog kun je lezen welke verbeteringen we recent gemaakt hebben aan het nieuwe Moneybird. Behalve noodzakelijke updates, zullen we aan het oude Moneybird geen wijzigingen meer doorvoeren.

In welke versie van Moneybird werk ik?

Als je moet inloggen op een speciaal subdomein waarin je bedrijfsnaam staat, bijvoorbeeld bedrijfsnaam.moneybird.nl, dan werk je in het oude Moneybird. Inloggen op het nieuwe Moneybird gaat via https://moneybird.com/login.

Wat zijn de kosten van het overstappen?

Overstappen is gratis. We zullen je lopende abonnement automatisch voor je overzetten, de kosten voor het abonnement zullen gelijk blijven. In onze nieuwe abonnementen zul je meer functies krijgen voor hetzelfde geld, zo kun je in het gratis en € 10 abonnement nu ook banktransacties inlezen en categorieën gebruiken.

Hoe werkt het overstappen?

Moneybird zal automatisch al je gegevens overzetten naar de nieuwe versie. Om dit proces te starten log je in op je account in het oude Moneybird en volg je de link in het "Account" menu.

Na je aanmelding voor het overstappen zal Moneybird controleren of alle gegevens in je account automatisch overgezet kunnen worden. Als dit kan, zullen we je account de eerstvolgende nacht overzetten. Kleine administraties met gegevens die automatisch overgezet kunnen worden, kunnen we zodoende binnen enkele werkdagen overzetten. In het artikel Hoe regel ik toegang tot mijn administratie in Moneybird? vind je uitgebreide informatie over het inloggen op jouw gebruikersaccount en het verkrijgen van toegang tot de administraties in het nieuwe Moneybird.

Wanneer je administratie veel gegevens bevat of wanneer er gegevens zijn die niet automatisch overgezet kunnen worden, moet ons team je account handmatig overzetten. Hierdoor kan het overzetten langer duren.

Waar moet ik aan denken bij het overstappen?

Alle functies van het oude Moneybird zijn ook beschikbaar in het nieuwe Moneybird. We zetten alle gegevens automatisch voor je over, dus na het overstappen kun je gelijk weer aan de slag. Er zijn een paar instellingen die je moet doen na het overstappen, daar helpen we je bij.

Als je in het oude Moneybird gebruik maakt van een API koppeling, bijvoorbeeld voor je webwinkel, houd er dan rekening mee dat deze koppeling niet meer zal werken in het nieuwe Moneybird. Controleer bij de leverancier van deze koppeling of deze compatible is met de API van het nieuwe Moneybird.

Wat gaat er gebeuren met het oude Moneybird?

Het is al enige tijd niet meer mogelijk om een nieuw account aan te maken op het oude Moneybird en ook het terugkeren naar het oude Moneybird is niet mogelijk. Per 1 juli 2018 zal het oude Moneybird helemaal niet meer aangeboden worden en kun je alleen nog gebruik maken van het nieuwe Moneybird. In de periode tot 1 juli 2018 worden alle gegevens van lopende accounts overgezet naar het nieuwe Moneybird. We raden iedereen aan om de overstap zo snel mogelijk uit te voeren, omdat het nieuwe Moneybird veel voordelen biedt en we daar continu doorontwikkelen.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 92 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.5 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Geweldig programma

Als zzp-er is je administratie belangrijk, maar heb er wel een broertje dood aan. Vroeger raakte ik bonnetjes kwijt, 1x per kwartaal een volle dag uitzoeken van je administratie. En nu? Factuur komt binnen, of bonnetje ligt voor me. Even foto'tje maken en doorsturen naar de administratie. Zo mis ik niks meer! Zeer zeker de moeite waard. En om 5 sterren te krijgen, zou ik toch graag weer een mooie app zien voor op de iphone of ipad. Op de web-based pagina kan je niet alles zoals op de reguliere pagina.

Super gebruiksvriendelijk en beste klantenservice!

Afgelopen jaar zijn we met kollekt.fm overgestapt van Exact naar Moneybird en dit is een verademing! Kollekt.fm verzorgd achtergrond muziek voor winkels / restaurants zoals Marqt, Spaces, SLA en Ace & Tate en deze klanten zitten ook in het buitenland. We hebben daarom zowel Paypal als Mollie met Moneybird gekoppeld en dit werkt uitstekend. Samenwerking met een bedrijf als Mollie geeft ons het vertrouwen dat ze voorop blijven lopen vwb wereldwijde online betalingen. De software werkt super intuïtief en bovendien is de klantenservice echt heel erg goed.

Zeer tevreden

Een ontzettend fijn,handig,overzichtelijk en niet te duur facturatiesysteem. Steekt met kop en schouders boven andere systemen uit.