Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Periodeselectie op je facturen

Je ontvangt of verzendt waarschijnlijk wel eens facturen die betrekking hebben op een bepaalde periode, zoals bijvoorbeeld de hosting van je website. Je ontvangt eenmalig een factuur voor de hosting van een jaar. Hoe boek je deze facturen nou boekhoudkundig goed weg, zodat de kosten of omzet verdeeld worden over de gehele periode en niet alleen in de maand van de factuur terecht komen? Dit doe je door de juiste periode te selecteren op deze facturen in je boekhoudpakket.

Periodeselector gebruiken in Moneybird

Er kan boekhoudkundig gezien een verschil zitten in de periode waarin de omzet of de kosten vallen en de periode wanneer de btw aangegeven moet worden. De omzet en kosten moeten officieel gezien, geboekt worden in de periode waarin de levering daadwerkelijk plaats heeft gevonden, dit wordt het "toerekeningsbeginsel" genoemd. Met de periodeselectie op de factuurregels kun je aangeven in welke periode de levering heeft plaatsgevonden. Moneybird boekt de omzet of kosten dan in de resultatenrekening in die periode. Als de periode in twee of meer maanden valt, wordt het bedrag evenredig verdeeld over deze maanden.

Als je geen periode selecteert op de factuurregels, worden de omzet of kosten geboekt in de maand waarin de factuurdatum valt.

Moneybird verwerkt de btw in het rapport voor de btw-aangifte in de periode waar de factuurdatum in valt, ongeacht of er wel of geen periode geselecteerd is.

Als de omzet in een andere periode wordt geboekt dan de periode waarin de factuurdatum valt, zie je dit ook op de balans terug. Je ziet dan de categorie "Nog te factureren omzet" (als je de factuur achteraf verstuurt) en/of "Vooruitgefactureerde omzet" (als de factuur vooraf verstuurt) op de balans staan. Bij de kosten zie je de categorieën "Nog te betalen kosten" (als je de inkoopfactuur achteraf ontvangt) en/of "Vooruitgefactureerde kosten" (als je de inkoopfactuur vooraf ontvangt).

Als je een periode op de factuurregels selecteert, gebruikt Moneybird die periode altijd om de omzet goed te boeken. Als je niet wilt dat Moneybird de omzet van periodieke facturen verdeelt, kun je datum-tags toevoegen waarmee je tekstueel de periode aangeeft.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 206 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Gebruiksvriendelijk programma en goedkoop!

2 maanden geleden gestart met het pakket om te kijken of ik over wilde gaan per 1 januari naar Moneybird. Andere aanbieders zijn duurder, daar moet je uiteindelijk ook verschillende pakketten afnemen om voor mijn bedrijf dat te hebben wat ik nodig heb. Ik heb de laatste 2 maanden van dit jaar dubbel gewerkt met zowel Moneybird als mijn oude factuurprogramma en een handmatig gemaakt excel bestandje. Ik kan na 2 maanden zeggen dat dit veel relaxter werkt, makkelijker om facturen te maken en automatisch in te boeken. Ook het verzenden van inkomende facturen maakt het veel makkelijker om iets direct in te boeken en naar de juiste post weg te zetten. Kortom, ik ben overgegaan op het abonnement van 10,- per maand en ben hier zeer tevreden over! Ik was een kleine ondernemer die met een eenvoudige boekhouding overweg kon maar dit is een fantastische overstap sinds ik een honderdtal klanten per maand heb. Top! Emiel Nota - Notaverhuur Heemskerk

Moneybird is een aanrader.

Moneybird is een aanrader. Het vergemakkelijkt en versnelt je papierwerk enorm ! Steeds zicht op je inkomende en uitgaande facturen . zou niet meer zonder kunnen