Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Hoe regel ik toegang tot mijn administratie in Moneybird?

Om in te loggen op Moneybird maak je gebruik van een persoonlijk gebruikersaccount. Hierin staat je e-mailadres en een wachtwoord opgeslagen. Een gebruikersaccount geeft je toegang tot één of meerdere administraties. Het is dus ook mogelijk om met één keer inloggen, meerdere administraties te benaderen.

Zorg ervoor dat je gebruikersaccount altijd persoonlijk is. Jij bent de enige persoon die het wachtwoord mag weten. Koppel dus ook je persoonlijke e-mailadres aan het account, bijvoorbeeld voornaam@bedrijf.nl. Als je info@bedrijf.nl of administratie@bedrijf.nl gebruikt, kan dat later verwarring opleveren.

Hoe kan ik collega's uitnodigen in een administratie?

Om je collega's of boekhouder toegang te geven tot je administratie, nodig je ze uit op hun eigen persoonlijke e-mailadres. Deel nooit je eigen gebruikersaccount en wachtwoord met anderen, dat is niet veilig.

Als je collega's of je boekhouder toegang wilt geven tot de administratie van jullie bedrijf, dan doe je dit door in de juiste administratie een gebruiker uit te nodigen via Tandwiel > Accountbeheer > Gebruikers. Als deze uitnodiging is geaccepteerd door jouw collega of boekhouder, dan heeft deze gebruiker een eigen gebruikersaccount, en krijgt hij toegang tot alleen de administratie waar jij de uitnodiging voor verzonden hebt. Hij heeft dus geen toegang tot eventuele andere administraties van jou. Het is verstandig elke gebruiker een aparte uitnodiging te sturen, zodat iedere gebruiker een eigen gebruikersaccount heeft.

Rechten

Als je een extra gebruiker wilt toevoegen voor jouw administratie, kun je kiezen welke rechten je deze gebruiker geeft. Je kunt ook instellen tot welke tabbladen deze gebruiker toegang krijgt. Als je een gebruiker aanmaakt met de rechten van ‘Eigenaar’, dan heeft deze gebruiker ook toegang tot het onderdeel Accountbeheer en dus de mogelijkheid om het pakket aan te passen of gebruikers toe te voegen. Geef je de rechten van 'Medewerker' of 'Accountant', dan heeft deze gebruiker alle functionaliteiten, behalve het onderdeel Accountbeheer. Geef je toegang tot bepaalde tabbladen, dan ziet deze gebruiker alleen de informatie op die tabbladen en de daarbij behorende rapporten.

Meerdere administraties onder één gebruikersaccount

Als je meerdere administraties onder één gebruikersaccount hangt, dan kun je switchen tussen de administraties zonder dat je opnieuw hoeft in te loggen. Om een bestaande administratie toe te voegen aan je gebruikersaccount, moet je door een eigenaar van die administratie uitgenodigd worden op het persoonlijke e-mailadres dat je gebruikt om in te loggen. Na het accepteren van de uitnodiging zal de administratie zichtbaar worden. Wil je een nieuwe lege administratie aanmaken in jouw gebruikersaccount, dan kan dat via Tandwiel > Overzicht administraties.

Overstappen vanuit het oude Moneybird

Wanneer je gebruik maakt van het oude Moneybird en de aanvraag indient voor het overstappen, maak je een persoonlijk gebruikersaccount aan. Moneybird controleert jouw administratie in het oude Moneybird en als deze overgezet kan worden, wordt deze onder jouw gebruikersaccount gehangen. Heb je meerdere administraties in het oude Moneybird, die je allemaal wilt omzetten? Dan wordt bij de aanvraag van de tweede (en volgende) administratie de vraag gesteld of je de administratie onder het bestaande gebruikersaccount wilt hangen, of dat je een nieuw gebruikersaccount wilt aanmaken. Dit kun je zelf bepalen. Wil je liever meerdere gebruikersaccounts, dan maak je een nieuw gebruikersaccount aan, met een ander e-mailadres. Een e-mailadres kan maar voor één gebruikersaccount gebruikt worden en je kunt maar met één gebruikersaccount tegelijk ingelogd zijn.

Alle gebruikers die toegang hadden in het oude Moneybird, ontvangen een uitnodiging om opnieuw toegang te krijgen tot de administratie. Na het accepteren van deze uitnodiging hebben zij (met een eigen gebruikersaccount) ook weer toegang tot de administratie in het nieuwe Moneybird.

Heb je per ongeluk meerdere administraties onder één gebruikersaccount gehangen, maar heb je liever losse gebruikersaccounts? Dan los je dit eenvoudig op door in één administratie een nieuwe gebruiker als Eigenaar uit te nodigen via Tandwiel > Accountbeheer > Gebruikers. Na acceptatie van deze uitnodiging kun je hierop inloggen en de andere gebruiker weer verwijderen uit die administratie.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 157 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.5 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Makkelijk en snel

Ik merk dat ik het steeds meer ga gebruiken. Eerst nog als online offerte systeem,maar nu ook steeds vaker voor snelle facturatie. Doet wat het moet doen voor mij.

Bon toevoegen via mobiel

Ik mis nog de functie om een bon te uploaden bij de inkoopfacturen