Transactiebestand uploaden

Om je banktransacties in je administratie toe te voegen, kun je bij je bank een transactiebestand downloaden en dit bestand vervolgens in Moneybird uploaden. Banken bieden verschillende soorten transactiebestanden aan. Moneybird heeft ondersteuning voor MT940 en CAMT.053 bestanden.

Hoe upload ik een transactiebestand in Moneybird?

Als je het transactiebestand bij je bank hebt gedownload, kun je in Moneybird naar het tabblad Bank gaan. Via de Toevoegen-knop bovenaan de pagina kun je het bestand uploaden.

Is het transactiebestand voor een rekening die nog niet bekend is in je administratie? Dan maakt Moneybird de rekening automatisch voor je aan.

Kan ik het beste een MT940 of een CAMT.053 bestand gebruiken om transacties toe te voegen?

Op dit moment maakt het voor Moneybird niet uit of je MT940 of CAMT.053 bestanden gebruikt. Met beide bestanden komen dezelfde gegevens in Moneybird terecht. Het is aan te raden om wel iedere keer hetzelfde bestandstype te gebruiken.

In de toekomst zullen de MT940 bestanden gaan verdwijnen en volledig vervangen worden door de CAMT.053 bestanden. Als je wilt dat je in de toekomst niet van bestandstype hoeft te wisselen, kun je het beste al meteen met CAMT.053 bestanden beginnen.

Kan ik ook een CSV-bestand met transacties uploaden?

Nee, in Moneybird is het niet mogelijk om je transacties met een CSV-bestand toe te voegen. De reden hiervoor is dat CSV-bestanden geen vaste opbouw hebben. Iedere bank kan zelf bepalen hoe de gegevens in een CSV-bestand worden gezet. Hierdoor is het niet goed mogelijk om CSV-bestanden uit te lezen en de transacties met de correcte gegevens in je administratie te zetten.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 620 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Top product

Werkt zeer fijn

Top!

Maakt boekhouding een eitje