Twee-staps-verificatie verplichten voor gebruikers die toegang hebben tot jouw administratie

Je administratie bevat belangrijke en privacy-gevoelige gegevens. Hebben andere gebruikers toegang tot jouw Moneybird-administratie? Dan kun je voor hen twee-staps-verificatie verplichten. Je doet dit als je zeker wilt weten dat niemand onrechtmatig toegang krijgt tot jouw administratie.

Twee-staps-verificatie is een extra beveiligingslaag. Gebruikers moeten dan naast hun wachtwoord zich identificeren door middel van een extra code.

Hoe verplicht je twee-staps-verificatie? Om gebruik te maken van deze verplichting voor gebruikers, moet je zelf twee-staps-verificatie hebben ingeschakeld. Als je twee-staps-verificatie voor andere gebruikers in jouw administratie wilt verplichten, ga je naar Tandwiel > Administratie-instellingen > Gebruikers > Twee-staps-verificatie verplichten.

Beveilig je administratie door twee-staps-verificatie voor gebruikers die toegang hebben tot je administratie te verplichten.

Zodra je aangegeven hebt twee-staps-verificatie te verplichten, start een beveiligde sessie waar je gevraagd wordt je wachtwoord en een controlecode van je twee-staps-verificatie in te voeren. Eenmaal ingevoerd, heb je twee-staps-verificatie voor gebruikers die toegang hebben tot jouw administratie verplicht.

Wanneer je meerdere administraties hebt, stel je de verplichting voor elke administratie apart in. Heb je de verplichting aangezet, dan is het niet meer mogelijk deze weer uit te schakelen. Moneybird kiest hier bewust voor zodat we de hoogste veiligheid kunnen garanderen.

Wat merkt de gebruiker die toegang heeft tot jouw administratie? Als een gebruiker op zijn gebruikersaccount al twee-staps-verificatie heeft ingesteld, hoeft deze gebruiker niets te doen.

Voor de gebruikers die nog geen twee-staps-verificatie hebben ingesteld, wordt de toegang tot jouw administratie tijdelijk geblokkeerd. De gebruiker ontvangt automatisch een nieuwe uitnodiging voor toegang tot de administratie. Daarin staan instructies voor het instellen van twee-staps-verificatie. Wanneer de gebruiker twee-staps-verificatie heeft ingesteld, kan de gebruiker de uitnodiging accepteren. Daarna heeft de gebruiker weer toegang tot de administratie.

Wat merkt een boekhoudkantoor? Zodra een eigenaar van één van de administraties gekoppeld aan een boekhoudkantoor de verplichting voor twee-staps-verificatie instelt, dan krijgt de gebruiker in het boekhoudkantoor een melding zodra hij die administratie wil inzien. Dit gebeurt alleen als de gebruiker in het boekhoudkantoor nog geen twee-staps-verificatie heeft ingesteld. Wanneer de gebruiker in het boekhoudkantoor de twee-staps-verificatie instelt, kan hij of zij alsnog in de betreffende administratie aan het werk.

Heb je problemen met inloggen en twee-staps-verificatie? Je vindt meer informatie op de pagina over inlogproblemen.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 663 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

het nieuwe (bl)auw

Hoi Moneybird. ik log in en schrik mij een hoedje. waar is de frisse stijl gebleven. depri blauw en leger groen. verder erg tevreden uiteraard, maar ik schrok er gewoon van. ;)

Geweldige switch gemaakt!

Eerder een abonnenment bij Rompslomp die voor veel features van moneybird extra maandelijkse kosten in rekening brachten. Ik was minstens het dubbele kwijt. Hierdoor bespaar ik dankzij moneybird toch weer wat op jaar basis. Het programma werkt erg prettig, simpel en de elektronische aangiftes en automatische herkenning van facturen zijn de echte toppers! Nu nog gebruik maken van de mogelijkheden met Zapier (wat elders ook nog weer extra kost). Ik ben blij met de switch en zou Moneybird bij iedereen aanbevelen!