Zelf een koppeling maken

Wanneer er nog geen koppeling beschikbaar is, kun je zelf een koppeling implementeren. Hiervoor is technische kennis van programmeren nodig. De API is toegankelijk voor elke Moneybird gebruiker en er worden geen extra kosten in rekening gebracht. De documentatie van de Moneybird API vind je hier terug.

Jouw koppeling op onze website

Wil je dat we de koppeling ook op onze site aanbieden voor andere gebruikers? Dan zijn er een aantal eisen waar de koppeling aan moet voldoen. Wij vinden privacy erg belangrijk en verwachten dit ook van de gekoppelde partij:

• Er mogen geen inloggegevens van Moneybird accounts worden opgevraagd.
  • Het dient een OAuth koppeling te zijn die alleen toegang vraagt tot de benodigde onderdelen (scopes).

Naast privacy zijn ook de volgende punten verplicht:

• Er moeten minstens 25 administraties gekoppeld zijn en de koppeling moet al minstens 2 maanden actief zijn.
  • De koppeling moet gebruik maken van de Refresh token en niet continu de access tokens ophalen.
  • Er moet op een nette manier worden omgegaan met de rate-limit. De koppeling kan niet meer dan 150 requests per 5 minuten ophalen.
  • De koppeling moet gebruik maken van webhooks en niet continu pollen.
  • De koppeling moet correcte acties uitvoeren in Moneybird. Indien er boekingen worden gemaakt, moeten deze boekhoudkundig gezien ook juist zijn. Dit testen wij, voordat we je koppeling vermelden. We willen natuurlijk wel weten wat we via onze site aanbieden.
  • Je moet ondersteuning bieden aan gebruikers bij vragen over en/of problemen met jouw koppeling.

Wil je een koppeling op onze site toevoegen of heb je vragen over het maken van een nieuwe API koppeling, dan kun je contact opnemen met onze support. Als je een koppeling op onze site wilt vermelden, ontvangen we graag de volgende gegevens:

1. Een screenshot van het API token in de tabel rechtsboven via je accountnaam van de pagina Gebruikersaccount > Ontwikkelaars.informatie bij Gebruikersaccount > Ontwikkelaars
  2. Een testaccount voor jouw applicatie, zodat we de koppeling kunnen testen.
  3. Een link naar de documentatie die ook beschikbaar is voor de daadwerkelijke gebruikers van de koppeling.
  4. Informatie over tot welke scopes de koppeling toegang vraagt en een korte toelichting waarom.

Moneybird behoudt altijd het recht te beslissen de koppeling niet op de website toe te voegen.