Naar de hoofdinhoud

Abonnement verwijderen of workflow aanpassen

Wanneer er een factuur of contact aan een abonnement gekoppeld is, is er alleen de mogelijkheid om het abonnement te deactiveren.

Het is niet altijd mogelijk om een bestaand abonnement helemaal te verwijderen. Dit is een bewuste keuze om te voorkomen dat er gegevens uit je administratie verdwijnen die wel invloed op een ander gedeelte van je administratie kunnen hebben bijvoorbeeld het tabblad Facturen of Contacten.

Workflow aanpassen in een abonnement

Moneybird bepaalt de workflow van een abonnement in deze volgorde:

  1. De workflow die bij de abonnementsvorm is ingesteld, als het abonnement daar onderdeel van is.

  2. De workflow bij het product, als je klant het abonnement via een betaallink heeft afgesloten.

  3. De workflow die bij het contact is ingesteld.

  4. De standaardworkflow van je administratie, als geen van de bovenstaande workflows is ingesteld.

Op de abonnementspagina zie je welke workflow wordt toegepast. Beweeg je muis over de workflow voor een toelichting waar deze vandaan komt.

Heeft het abonnement geen abonnementsvorm? Wijzig dan de workflow via het contact.

Het verkeerde abonnement zet je eerst op opzegging, daarna maak je een nieuw abonnement aan met de juiste workflow.

Het is niet direct mogelijk om een workflow te wijzigen bij een bestaand abonnement, omdat Moneybird niet kan weten of je eerder afspraken hebt gemaakt met je klanten.

Einddatum instellen voor een abonnement

Bij het aanmaken of bewerken van een abonnement kun je een einddatum invullen. Let op: de einddatum mag niet vóór de startdatum liggen. Vul je toch een eerdere datum in, dan blijft de pagina laden. Je kunt een abonnement opzeggen vanaf de startdatum of later. Als je een abonnement op de startdatum beëindigt, stuurt Moneybird geen factuur naar de klant.

Was dit een antwoord op uw vraag?