Meld je nu gratis aan

Kies direct voor een gratis betaalrekening in je boekhoudpakket, zo heb je alles in één. De eerste 6 maanden zijn helemaal gratis, je bespaart dus 180 dagen aan kosten! Na 6 maanden gaat je €35 pakket automatisch in en kun je zorgeloos je boekhouding blijven doen. De betaalrekening blijft gratis!
Geen betaalrekening nodig?

Onze pakketten

Zonder Moneybird Betaalrekening zijn altijd de eerste 60 dagen (t.w.v. €70,-) gratis. Zo heb jij de tijd om een pakket te kiezen dat bij je past.

* De eerste 6 maanden gratis Moneybird voor nieuwe gebruikers geldt alleen in combinatie met onze Moneybird Betaalrekening.

Je kunt ook gebruik maken van het gratis pakket. Hiermee kun je maximaal 3 verkoopfacturen en 3 inkomende documenten per maand aanmaken en maximaal 20 urenregels registreren. Omdat we op dit moment upgraden via de Apps nog niet ondersteunen, vinden we het niet erg als je onderweg een factuurtje meer maakt. Maar gebruik je de desktopversie, dan vragen we je te upgraden.

Veelgestelde vragen over onze prijzen

Kosten Moneybird Betaalrekening #

Moneybird berekent geen vaste kosten voor de Moneybird Betaalrekening. Je betaalt wel voor de transacties die op je rekening plaatsvinden. Je betaalt € 0,15 voor elke binnenkomende en uitgaande transactie op je Moneybird Betaalrekening, deze kosten komen bij op de factuur voor het gebruik van Moneybird te staan. Transacties tussen je Online Betaalmethoden rekening en je Moneybird Betaalrekening zijn gratis en worden geboekt op de standaard categorie ‘Kruisposten’.

Ontvang je transacties in een andere valuta dan jouw rekening? Dan wisselen we deze om tegen de geldende wisselkoersen en rekenen een tarief van 0,90% tot 1,80% voor het omwisselen. Voor het ophalen van de koersen maken wij gebruik van de dagelijkse FX mid-rate van Oanda.

Kosten per transactie via Moneybird Online Betaalmethoden #

Voor elke transactie via Moneybird Online Betaalmethoden betaal je een vast bedrag of een percentage van het aankoopbedrag. De kosten per betaalmethode zijn:

 • iDEAL: € 0,29
 • SEPA incasso: € 0,25
 • Creditcard: een variabel tarief met een percentage van 1% tot 5% van het factuurbedrag.
 • Apple Pay en Google Pay: 2% van het factuurbedrag
 • Bancontact: 2% van het factuurbedrag
 • De kosten van een chargeback (storneringen via Creditcard) zijn €7,50
 • De kosten van een SEPA incasso stornering zijn € 1,50
 • De kosten van een MOI (melding onterechte incasso) zijn € 1,50

Uitgebreide uitleg over deze kosten vind je in ons kennisbankartikel over Moneybird Online Betaalmethoden (opent in nieuw tabblad).

Uitgebreid getest door meer dan 250.000 ondernemers!

 • MoneyBird scheelt mij zoveel tijd

  De beste applicatie voor je administratie. Deze applicatie is met zorg ontwikkeld en goede support! Een aanrader!

  Jan Hoving · 08-07-2022

 • Super handig en overzichtelijk

  Het is zo'n fantastisch fijn programma om mee te werken. zeker omdat je er ook via een app gebruik van kan maken en dus ook onderweg je administratie kan bijwerken.

  Nathalie den Besten · 02-08-2023

 • Gebruiksvriendelijk maar zonder logo

  ik wil graag mijn logo aan de factuur toe kunnen voegen. Verder is alles top.

  Tony · 30-06-2022

 • Boekhoud en urenregistratie

  Wat ik blij met dit systeem zeg. Het bespaart mij zoveel uren met invoeren. Voor een een heel redelijke prijs. Hier heb ik zeker geen spijt van.

  Marco ten Hove · 14-01-2023

Ondernemers die je voor gingen