Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Koppelen met Moneybird

De boekhouding is maar een klein onderdeel van een bedrijf. Hoewel het onderdeel is van de basis van een bedrijf, zal er ook andere software gebruikt worden voor de bedrijfsvoering. Het is daarom van belang dat een boekhoudpakket goed samenwerkt met andere software.

Moneybird biedt alle functies voor het voeren van de boekhouding van je bedrijf. Specifieke functies voor je bedrijf kun je koppelen met Moneybird via onze API. Voorbeelden hiervan zijn:

1. Je hebt een webwinkel en wilt facturen uit je webwinkel automatisch toevoegen aan je administratie.
  2. Je hebt software voor het beheren van verhuurde objecten en wilt automatisch periodieke facturen klaarzetten in Moneybird.
  3. Je gebruikt een projectmanagement tool waarin je uren registreert. Deze uren wil je toevoegen aan facturen in Moneybird.
  4. Je regelt je loonadministratie in aparte software en wilt de informatie hierover uitwisselen met je Moneybird-administratie.

Met de API van Moneybird is het mogelijk om alle handelingen die je uit kunt voeren in de web applicatie, ook geautomatiseerd uit te voeren.

Gebruik maken van bestaande koppelingen

Er zijn veel partijen die koppelingen gemaakt hebben met Moneybird. Deze koppelingen kun je gelijk gebruiken. De volgende koppelingen zijn beschikbaar:

Zelf een koppeling maken

Wanneer er nog geen koppeling beschikbaar is, kun je zelf een koppeling implementeren. Hiervoor is technische kennis van programmeren nodig. De API is toegankelijk voor elke Moneybird gebruiker en er worden geen extra kosten in rekening gebracht. De documentatie van de Moneybird API vind je hier terug.

Wil je dat we de koppeling ook op onze site aanbieden voor andere gebruikers? Dan is er een aantal punten waar de koppeling aan moet voldoen:

Privacy:

• Wij vinden privacy erg belangrijk en verwachten dit ook van de gekoppelde partij.
  • Er mogen geen inloggegevens van Moneybird accounts worden opgevraagd.
  • Het dient een OAuth koppeling te zijn die alleen toegang vraagt tot de benodigde onderdelen.

Overige eisen:

• Er moeten minstens 25 administraties gekoppeld zijn en de koppeling moet al minstens 2 maanden actief zijn.
  • We ontvangen graag een test account met uitleg, zodat we de koppeling ook zelf kunnen testen. We willen natuurlijk wel weten wat we via onze site aanbieden.
  • De koppeling moet gebruik maken van de Refresh token en niet continu de access tokens ophalen.
  • Er moet een rate limit opzitten. De koppeling kan niet meer dan 150 requests per 5 minuten ophalen.
  • De koppeling moet gebruik maken van webhooks en niet continu pollen.

Wil je een koppeling op onze site toevoegen of heb je vragen over het maken van een nieuwe API koppeling, dan kun je contact opnemen met onze support. (Moneybird behoudt altijd het recht te beslissen de koppeling niet op de website toe te voegen.)

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 93 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.5 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Snel en makkelijk facturen sturen, veel overzicht.

Een fijn en overzichtelijk programma. Ideaal voor freelancers bij het maken van facturen. Geen risico op fouten door automatische berekeningen van btw. Handig opslaan van contacten/klanten. Daarnaast fijn te gebruiken bij het noteren van uren tijdens het opslaan van concepten. Het kost een tientje per maand, maar die heb je in tijd zo terug verdiend!

Geweldig programma

Als zzp-er is je administratie belangrijk, maar heb er wel een broertje dood aan. Vroeger raakte ik bonnetjes kwijt, 1x per kwartaal een volle dag uitzoeken van je administratie. En nu? Factuur komt binnen, of bonnetje ligt voor me. Even foto'tje maken en doorsturen naar de administratie. Zo mis ik niks meer! Zeer zeker de moeite waard. En om 5 sterren te krijgen, zou ik toch graag weer een mooie app zien voor op de iphone of ipad. Op de web-based pagina kan je niet alles zoals op de reguliere pagina.

super gemakkelijk

Door de koppeling met Mollie en de duidelijke overzichten een prima boekhoudapplicatie!