Koppelen met Moneybird

De boekhouding is maar een klein onderdeel van een bedrijf. Hoewel het onderdeel is van de basis van een bedrijf, zal er ook andere software gebruikt worden voor de bedrijfsvoering. Het is daarom van belang dat een boekhoudpakket goed samenwerkt met andere software.

Moneybird biedt alle functies voor het voeren van de boekhouding van je bedrijf. Specifieke functies voor je bedrijf kun je koppelen met Moneybird via onze API. Voorbeelden hiervan zijn:

1. Je hebt een webwinkel en wilt facturen uit je webwinkel automatisch toevoegen aan je administratie.
  2. Je hebt software voor het beheren van verhuurde objecten en wilt automatisch periodieke facturen klaarzetten in Moneybird.
  3. Je gebruikt een projectmanagement tool waarin je uren registreert. Deze uren wil je toevoegen aan facturen in Moneybird.
  4. Je regelt je loonadministratie in aparte software en wilt de informatie hierover uitwisselen met je Moneybird-administratie.

Met de API van Moneybird is het mogelijk om alle handelingen die je uit kunt voeren in de web applicatie, ook geautomatiseerd uit te voeren.

Maak het jezelf makkelijk!

Gratis proberen

Gebruik maken van bestaande koppelingen

Er zijn veel partijen die koppelingen gemaakt hebben met Moneybird. Deze koppelingen kun je gelijk gebruiken. De volgende koppelingen zijn beschikbaar:

Zelf een koppeling maken

Wanneer er nog geen koppeling beschikbaar is, kun je zelf een koppeling implementeren. Hiervoor is technische kennis van programmeren nodig. De API is toegankelijk voor elke Moneybird gebruiker en er worden geen extra kosten in rekening gebracht. De documentatie van de Moneybird API vind je hier terug.

Wil je dat we de koppeling ook op onze site aanbieden voor andere gebruikers? Dan is er een aantal punten waar de koppeling aan moet voldoen:

Privacy:

• Wij vinden privacy erg belangrijk en verwachten dit ook van de gekoppelde partij.
  • Er mogen geen inloggegevens van Moneybird accounts worden opgevraagd.
  • Het dient een OAuth koppeling te zijn die alleen toegang vraagt tot de benodigde onderdelen (scopes).

Overige eisen:

• Er moeten minstens 25 administraties gekoppeld zijn en de koppeling moet al minstens 2 maanden actief zijn.
  • De koppeling moet gebruik maken van de Refresh token en niet continu de access tokens ophalen.
  • Er moet op een nette manier worden omgegaan met de rate-limit. De koppeling kan niet meer dan 150 requests per 5 minuten ophalen.
  • De koppeling moet gebruik maken van webhooks en niet continu pollen.
  • De koppeling moet correcte acties uitvoeren in Moneybird. Indien er boekingen worden gemaakt, moeten deze boekhoudkundig gezien ook juist zijn. Dit testen wij, voordat we je koppeling vermelden. We willen natuurlijk wel weten wat we via onze site aanbieden.
  • Je moet ondersteuning bieden aan gebruikers bij vragen over en/of problemen met jouw koppeling.

Wil je een koppeling op onze site toevoegen of heb je vragen over het maken van een nieuwe API koppeling, dan kun je contact opnemen met onze support. Als je een koppeling op onze site wilt vermelden, ontvangen we graag de volgende gegevens:

• Een screenshot van het API token in de tabel op de pagina Tandwiel > Gebruikersaccount > Ontwikkelaars, zie onderstaande afbeelding. Daarmee hebben we in één keer de benodigde gegevens van je koppeling. informatie bij Gebruikersaccount > Ontwikkelaars

• Een testaccount voor jouw applicatie, zodat we de koppeling kunnen testen.
  • Een link naar de documentatie die ook beschikbaar is voor de daadwerkelijke gebruikers van de koppeling.
  • Informatie over tot welke scopes de koppeling toegang vraagt en een korte toelichting waarom.

(Moneybird behoudt altijd het recht te beslissen de koppeling niet op de website toe te voegen.)

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 580 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Werkt goed

Moneybird is een fijn en compleet programma voor ZZP

Ontzettend fijn programma

Sinds twee maanden met Moneybird aan de slag en kan niet anders zeggen dat het een perfect programma is. Alles overzichtelijk en duidelijke rapportages, nette offertes opmaken en direct factureren. Daarnaast een fijne support, dus ik zou het iedereen aanbevelen.