Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Een beginbalans opstellen

Een beginbalans geeft een overzicht van de saldo's van je balansposten aan het begin van een periode. Met een beginbalans krijg je te maken zodra je overstapt naar een ander boekhoudpakket en je de gegevens uit je oude boekhoudpakket wilt overnemen.

Een beginbalans is nodig om het saldo van je bankrekeningen correct in je boekhouding op te slaan. Normaal sla je alleen de bij- en afschrijvingen op, maar als deze bedragen niet doorrekenen vanaf een beginsaldo zal het eindsaldo op de rekening niet correct zijn.

Hoe voer ik een beginbalans in bij Moneybird?

Een beginbalans voer je in via een memoriaalboeking in je boekhouding. Ga hiervoor naar Inkomend en kies ervoor om een nieuw document toe te voegen. Kies vervolgens in de tabbalk voor Memoriaal.

Geef in het formulier een duidelijke omschrijving aan de memoriaalboeking. Selecteer de datum waarop je de beginbalans wilt laten gelden, in veel gevallen zal dit 31 december zijn. Vervolgens kun je alle balansposten per regel invoeren.

Beginbalans invoeren via het memoriaal

De exacte regels van een beginbalans moet je bepalen aan de hand van de huidige balans van je bedrijf. Voor het invoeren kun je extra categorieën aanmaken in je Moneybird account. Mocht je niet weten welke bedragen je moet invoeren, dan kan je boekhouder je verder helpen met het bepalen van je balans.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 239 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.3 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Dit is zo kikke!

Oeh dit is zo lekker! Je financiële administratie bijwerken is nog nooit zo leuk geweest! Dit gaat zoooveel soepeler dan in het verleden met mijn eigen excel. Ik ben zooo blij met MoneyBird. Iedereen om mij heen mag het horen: ik háátte financiën doen, was er altijd uren mee bezig, vond het een frustrerende aangelegenheid en stelde het daardoor altijd uit, waardoor het natuurlijk nog groter en frustrerender werd als ik eraan zat - want dat moet nou eenmaal af en toe! Sinds ik MoneyBird heb is mijn leven zoveel lichter! En ik snap het allemaal, en het systeem is zo slim, en daardoor zo makkelijk in gebruik, zo gebruikersvriendelijk, zo heerlijk dit! Ik kijk nooit meer tegen op tegen financiën doen. BEDANKT MAKERS VAN MONEYBIRD mijn levensgeluk is aanzienlijk vergroot. Groet! Sophie Looijestijn - Moment van Betekenis

Moneybird is een aanrader.

Moneybird is een aanrader. Het vergemakkelijkt en versnelt je papierwerk enorm ! Steeds zicht op je inkomende en uitgaande facturen . zou niet meer zonder kunnen