Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Uitbetaling van Mollie verwerken

Hieronder kun je een voorbeeld zien hoe je een uitbetaling van Mollie kunt verwerken in je administratie in Moneybird. In dit voorbeeld wordt ervan uitgegaan dat de uitbetaling van Mollie voor twee facturen is, facturen 2017-0123 en 2017-0124 met beiden een totaalbedrag van € 75,00. Het bedrag dat je van Mollie uitbetaald hebt gekregen, is € 149,30 en dus lager dan het totaalbedrag van beide facturen. Dat komt doordat Mollie de transactiekosten inhoudt op het uit te betalen bedrag, in dit geval € 0,70. Daar heb je van Mollie ook een factuur voor gekregen met factuurnummer M2017-001. Aan de banktransactie van de uitbetaling worden 3 facturen gekoppeld.

Je gaat naar het tabblad 'Bank' en klikt bij je uitbetaling op 'Koppel openstaand bedrag'.

De uitbetaling van Mollie

Selecteer factuur 2017-0123, als je niet meteen een goede suggestie krijgt, kun je de factuur zoeken op basis van het factuurnummer.

Selecteer de eerste factuur

Zorg er voor dat het bedrag dat je koppelt, gelijk is aan de factuur, dus € 75,00.

Controleer het bedrag

Vervolgens klik je op 'Koppel volgend bedrag' om de volgende factuur te selecteren. Weer moet je even het te koppelen bedrag controleren en eventueel aanpassen naar het totaalbedrag van de factuur: € 75,00.

Selecteer de volgende factuur en controleer het bedrag

Nu koppel je de laatste factuur, de inkoopfactuur van Mollie à €0,70. Dan staat het bedrag van de transactie ook op € 0,00 en als je dit laatste bedrag koppelt, is de gehele transactie verwerkt.

Selecteer de inkoopfactuur van Mollie

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 206 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.4 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Eigenaar - Directeur

Vanaf de start vakmijn bedrijf gestart met Moneybird. Fijn systeem om mee te werken, doe mijn eigen BTW aangifte, scheelt een hoop werk voor mijn boekhouder. Moneybird betaald zich voor mij terug! Echte aanrader.

So far so good!

Ik werk nog maar kort met Moneybird en ik vraag me af waarom het toch dik een jaar heeft geduurd totdat ik bij jullie terecht kwam; het liefst veel eerder Moneybird in gebruik genomen! Verrijking voor mijn workflow, en zijnde een internetbureau is Moneybird een perfecte aansluiting op de klantervaring met digitaal ondertekenen en iDeal betalingen. Overigens ben ik nog maar zestien jaar oud, wellicht noemenswaardig, daarom stel ik wellicht zwaardere eisen als het gaat om modern en online werken — Moneybird is een perfect voorbeeld van hoe het moet.