Nieuw: de Moneybird brievenbus

Als ondernemer zul je dit herkennen: je wilt graag zoveel mogelijk digitaal werken, maar een deel van je facturen ontvang je nog steeds per post. Bij Moneybird proberen we de wereld te verbeteren door het elektronisch versturen van facturen steeds eenvoudiger te maken. Omdat we niet de hele wereld kunnen veranderen, hebben we besloten om het ontvangen van papieren facturen voor ondernemers nog verder te vereenvoudigen. De oplossing voor dit probleem is: De Moneybird Brievenbus.

Snelle verwerking in je administratie #

Het is verstandig om een factuur direct na ontvangst te verwerken in je administratie. Dit voorkomt dat de factuur kwijt raakt, je controleert meteen of de bedragen op de factuur kloppen én je kunt de betaling van de factuur gelijk inplannen. Om een papieren factuur in je administratie te krijgen, moet je deze eerst inscannen. Inscannen kost tijd, daarom belanden de papieren facturen op een stapeltje en duurt het lang voordat ze in de digitale administratie zitten.

Inscannen via de Moneybird brievenbus #

Om ondernemers gelijk hun facturen te laten digitaliseren, introduceren we een brievenbus met ingebouwde scanner. Deze speciale Moneybird brievenbus kun je naast je voordeur plaatsen. De postbode gooit de brieven in de brievenbus; tegelijkertijd maakt de brievenbus een scan van alle brieven. Elke brief wordt automatisch toegevoegd aan je administratie in Moneybird, waarna je de facturen snel kunt verwerken.

De Moneybird-brievenbus

De brievenbus werkt volledig draadloos en met zonnepanelen, het is dus niet nodig om extra kabels te leggen. Na het plaatsen van de brievenbus kun je met een paar eenvoudige stappen via de Wifi van je huis de koppeling maken met je Moneybird account.

De scanner in de brievenbus is speciaal voor Moneybird ontwikkeld. Zo is de brievenbus bestand tegen spatwater. Aan de hand van de dikte en het gewicht van de envelop wordt berekend hoeveel vellen er in de envelop zitten, zodat bij het scannen van de envelop vervolgens bepaald kan worden wat er op ieder vel staat.

Voor het scannen wordt de gepatenteerde dubbele reflectie methodiek gebruikt. Dit houdt in dat straling met verschillende frequenties twee keer door de envelop gestuurd wordt. Met behulp van de brekingsindex van de spiegel die voor de reflectie wordt gebruikt, en de tijd die de straling er over doet om bij de lichtsensor terug te komen, wordt het getal van Oscines bepaald. Aan de hand van dit getal kan met een formule berekend worden hoeveel pagina’s er op dat punt bedrukt zijn en welke pagina’s dat zijn. De envelop wordt zo in enkele seconden doorgelicht en als bekend is welke pagina’s waar bedrukt zijn, kan bepaald worden wat er op de pagina’s staat.

Post ontvangen #

Zodra je nieuwe brieven ontvangt, krijg je een push bericht op je telefoon. Je kunt de brieven gelijk bekijken in je Moneybird account en de facturen verwerken in je administratie.

Post in de brievenbus

Notificatie op de telefoon

Bestellen? #

De afgelopen maanden hebben we in Enschede een aantal proefopstellingen gehad met de brievenbus. De eerst reacties zijn zeer positief. Vanaf begin april zullen we meer brievenbussen gaan leveren aan geïnteresseerde ondernemers.

Gebruik dit formulier (opent in nieuw tabblad) om de Moneybird brievenbus te bestellen. De kosten van de brievenbusscanner zijn €104,- per brievenbus.

We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om de scanner ook geschikt te maken voor bestaande brievenbussen. Via onze weblog houden we je op de hoogte!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.