Margo kijkt lachend onder haar scherm door

Ondernemers laten ondernemen

We zijn een jong team van slimme en enthousiaste mensen die samen ondernemers willen laten ondernemen. Door slimme toepassingen en dataverwerking zorgen we ervoor dat (inmiddels al meer dan 250.000!) zzp-ers en mkb-ers tijd over houden om met hun passie bezig te zijn! We zijn niet voor niets een Great Place to Work en de nummer drie Best Small Workplace in Nederland 2023.

Illustratie twee mannen met bril kijken elkaar lachend aan

Hoe het allemaal begon

Facturen sturen: Wat een frustratie. Dat moet toch makkelijker kunnen? Beginnende ondernemers Edwin en Joost waren het zat. Met Word en Excel in de weer, daar hadden ze geen tijd voor én geen zin in. Dat kan anders.

Dus wat doen ze? Ze bouwen zelf iets. Geen gezeur meer met facturen sturen, factuurnummering en gewoon als eigentijdse ondernemers een factuur eenvoudig via e-mail kunnen versturen. Het eerste pakket gericht op ondernemers.


Dankzij Moneybird werd boekhouden ineens een stuk makkelijker. En een klein beetje leuker. Joost en Edwin zagen ruimte voor meer functionaliteiten en meer automatisering. Alles zodat kleine ondernemers zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan hun boekhouding, meer tijd overhouden voor hun onderneming én geen boekhouder nodig hebben voor triviale zaken die je ook zelf kunt doen.

Lees alles over de oprichting van Moneybird
Illustratie vogel met raket op zijn rug

Onze missie

Moneybird is nooit gestopt met ontwikkelen. En dat gaan we ook niet doen. Onze missie is en blijft dat jij als ondernemer, zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je boekhouding. Het liefst helemaal geen tijd. Daarom is Moneybird continu in ontwikkeling; steeds completer en steeds automatischer.

We verleggen daarbij graag grenzen. Grenzen die voor ons logisch voelen, maar voor anderen op het eerste moment misschien niet. Zo was Moneybird het eerste boekhoudpakket dat iDeal aanbood op facturen. Nu zijn we het eerste boekhoudpakket dat betaalrekeningen volledig integreert.

Illustratie drie vogels op een lijntje

Snel en innovatief

Met het hele Moneybird-team streven we naar innovatie en snelheid. Zo makkelijk mogelijk je financiële zaken voor je onderneming regelen én snel antwoord op je supportvragen. Intern geldt hetzelfde door middel van een werkwijze met Shape Up. Deze werkwijze zorgt dat we scherp blijven, eenvoudig proefballonnen kunnen lanceren en dichtbij de gebruiker staan, zodat we het juiste implementeren.


We werken in vijf teams. Bij de ontwikkeling van onze applicatie werken we in projectteams. Naast een groep developers sluit in ieder geval één supporter en één marketeer aan. Zo brengen we alle kennis die nodig is samen.

Lees meer over de teams:

Onze vier merkwaarden

Margo en Loes werken lachend aan ronde tafel in kantine achter 1 laptop met taartje

Moneybird voor jou?

Moneybird is er voor de eigentijdse ondernemers. Voor zij die zo min mogelijk tijd kwijt willen zijn aan hun boekhouding. Voor zij die de informatie in deze boekhouding willen gebruiken om hun bedrijf te laten groeien. En natuurlijk is Moneybird er voor zij die gewoonweg zonder gedoe facturen wil versturen en zijn boekhouding wil doen.

Je boekhouding, zo gebeurd met Moneybird.

Ontdek al onze mogelijkheden

Wil je meer te weten komen over Moneybird?

We vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan!