Ondernemers laten ondernemen

We zijn een jong team van slimme en enthousiaste mensen die samen ondernemers willen laten ondernemen. Door slimme toepassingen en data-verwerking zorgen we ervoor dat (inmiddels al meer dan 250.000!) zzp-ers en mkb-ers tijd over houden om met hun passie bezig te zijn! We zijn niet voor niets een Great Place to Work en de nummer acht Best Small Workplace in Nederland 2022.

Illustratie twee mannen met bril kijken elkaar lachend aan

Hoe het allemaal begon

Facturen sturen: Wat een frustratie. Dat moet toch makkelijker kunnen? Beginnende ondernemers Edwin en Joost waren het zat. Met Word en Excel in de weer, daar hadden ze geen tijd voor én geen zin in. Dat kan anders.

Dus wat doen ze? Ze bouwen zelf iets. Geen gezeur meer met facturen sturen, factuurnummering en gewoon als eigentijdse ondernemers een factuur eenvoudig via e-mail kunnen versturen. Het eerste pakket gericht op ondernemers.


Dankzij Moneybird werd boekhouden ineens een stuk makkelijker. En een klein beetje leuker. Joost en Edwin zagen ruimte voor meer functionaliteiten en meer automatisering. Alles zodat kleine ondernemers zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan hun boekhouding, meer tijd overhouden voor hun onderneming én geen boekhouder nodig hebben voor triviale zaken die je ook zelf kunt doen.

Lees alles over de oprichting van Moneybird
Illustratie vogel met raket op zijn rug

Onze missie

Moneybird is nooit gestopt met ontwikkelen. En dat gaan we ook niet doen. Onze missie is en blijft dat jij als ondernemer, zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je boekhouding. Het liefst helemaal geen tijd. Daarom is Moneybird continu in ontwikkeling; steeds completer en steeds automatiser.

We verleggen daarbij graag grenzen. Grenzen die voor ons logisch voelen maar voor anderen op het eerste moment misschien niet. Zo was Moneybird het eerste boekhoudpakket dat iDeal aanbood op facturen. Nu zijn we het eerste boekhoudpakket dat betaalrekeningen volledig integreert.

Joost kijkt lachend naar de camera voor een beige houten achtergrond
COO
Joost Diepenmaat

“We willen de ondernemer nuttige en krachtige tools bieden om z’n dag relaxter te maken. Als we dat maar blijven doen, dan doen we het beste wat we kunnen.”

Illustratie drie vogels op een lijntje

Snel en innovatief

Met het hele Moneybird-team streven we naar innovatie en snelheid. Zo makkelijk mogelijk je financiële zaken voor je onderneming regelen én snel antwoord op je supportvragen. Intern geldt hetzelfde door middel van een werkwijze met Shape Up. Deze werkwijze zorgt dat we scherp blijven, eenvoudig proefballonnen kunnen lanceren en dichtbij de gebruiker staan zodat we het juiste implementeren.


We werken we in vijf teams. Bij de ontwikkeling van onze applicatie werken we in projectteams. Naast een groep developers sluit in ieder geval één supporter en één marketeer aan. Zo brengen we alle kennis die nodig is samen.

Lees meer over de teams:

Onze vier merkwaarden

 • Zorgeloos #

  De hoeveelheid informatie die op je afkomt als ondernemer is enorm. We willen je leven niet ingewikkelder maken, juist makkelijker. Moneybird is geschreven voor ondernemers. Dat klinkt logisch, maar is het niet. Wij proberen je als boekhoudpakket te ontzorgen. Dat doen we hoofdzakelijk met ons makkelijke systeem. En door je te helpen met het opstarten en door je van via onze kennisbank, artikelen en livesessies van informatie te voorzien.

 • Harmonieus #

  Moneybird is continu in ontwikkeling. We zijn steeds automatischer en steeds completer. Het is voor ons de gewoonste zaak van de wereld dat alle functionaliteiten naadloos op elkaar aansluiten én elkaar versterken. Moneybird is continu in ontwikkeling. We zoeken naar verbeteringen en meer manieren om onderdelen te integreren. Zo ben jij als ondernemer geen tijd kwijt aan handelingen die prima kunnen worden geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

 • Snel #

  Het is niet dat we supersnel zijn. We denken overal heel goed over na en we doen geen overhaaste dingen. Voor Moneybird zoeken we altijd de juiste en beste oplossing. Zodat je boekhouding voor jou zo min mogelijk tijd kost en dat je vooral je tijd kunt spenderen aan dat wat je leuk vindt om te doen. Juist door onze tijd te nemen voor de ontwikkeling en doorontwikkeling van Moneybird, zijn we supersnel.

 • Innovatief #

  Moneybird is het eerste boekhoudpakket gericht op ondernemers, het eerste boekhoudpakket dat iDEAL aanbiedt op facturen en het eerste boekhoudpakket dat een bankpas volledig heeft geïntegreerd in het boekhoudpakket. Moneybird grijpt graag de kansen die innovaties bieden. We zijn goed op de hoogte van wat speelt in de markt en daar spelen we op in. We werken met slimme mensen die zich dagelijks bezighouden met de ontwikkeling van Moneybird. Dat is ons vak en dat is wat we leuk vinden om te doen. Daardoor zijn we voorloper in de markt.

Margo en Loes werken lachend aan ronde tafel in kantine achter 1 laptop met taartje

Moneybird voor jou?

Moneybird is er voor de eigentijdse ondernemers. Voor zij die zo min mogelijk tijd kwijt willen zijn aan hun boekhouding. Voor zij die de informatie in deze boekhouding willen gebruiken om hun bedrijf te laten groeien. En natuurlijk is Moneybird er voor zij die gewoonweg zonder gedoe facturen wil versturen en zijn boekhouding wil doen.

Je boekhouding, zo gebeurd met Moneybird.

Ontdek al onze mogelijkheden

Wil je meer te weten komen over Moneybird?

We vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan!

86% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 703 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren