Oprichters Moneybird winnen Van den Kroonenberg-prijs

De oprichters van Moneybird hebben op 2 juni de Van den Kroonenberg-prijs (opent in nieuw tabblad) in ontvangst mogen nemen. De prijs is een eerbetoon aan de vroegere rector magnificus van de Universiteit Twente en wordt jaarlijks uitgereikt aan ondernemers die een duidelijke binding met de universiteit hebben en een voorbeeld zijn voor ondernemerschap. Het is daarom een grote eer dat de commissie deze prijs toegekend heeft aan Joost Diepenmaat, Berend van Bruijnsvoort en Edwin Vlieg.

Van den Kroonenberg #

In de periode dat prof.dr.ir. H.H. van den Kroonenberg Rector Magnificus van de Universiteit Twente was, heeft hij zich ingezet om nieuw ondernemerschap vanuit de universiteit te stimuleren. Universiteiten waren in het verleden voornamelijk gericht op onderzoek, daarom was zijn visie voor een ondernemende universiteit niet onomstreden in de jaren 80. Nu is ondernemerschap een belangrijk onderdeel van de kernwaarden van de Universiteit Twente.

De jaarlijkse prijs is een eerbetoon aan Van den Kroonenberg en is eerder uitgereikt aan een reeks indrukwekkende ondernemingen. We zijn vereerd dat Moneybird aan deze lijst toegevoegd mag worden!

De prijs in ontvangst genomen

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.