Product updates Moneybird

De afgelopen weken zijn er weer verbeteringen doorgevoerd aan Moneybird. Hieronder vind je een overzicht hiervan.

Balanscategorie gebruiken op facturen + extra btw tarief #

Het is vanaf nu mogelijk om bij een balanscategorie aan te geven dat deze gebruikt mag worden op een verkoopfactuur of inkoopfactuur. Als dit via Tandwiel > Administratie-instellingen > Categorieën in de balanscategorie is aangevinkt, zal de categorie in de lijst komen te staan om te selecteren op je facturen.

Balanscategorie kiezen op facturen

"Geen btw" is als extra btw tarief toegevoegd voor verkoopfacturen. Dit tarief bestond al voor inkoopfacturen, maar hij is nu ook nodig, omdat een factuur die op de balans geboekt wordt, zoals bijvoorbeeld borg, geen btw mag bevatten. Dit btw tarief voeg je toe via `Tandwiel > Administratie-instellingen > Btw-tarieven`.

btw-tarieven

verkoopfactuur geen btw

Focus in offerte/factuur #

In de desktop en de mobiele versie van Moneybird wordt bij het aanmaken van een nieuwe factuur de focus vanaf nu standaard gelegd op het zoekveld bij de contact-selectie, hierdoor kun je meteen beginnen met typen en snel het juiste contact selecteren.

Status facturen #

Als je klant je factuur online gaat betalen via Mollie, wordt de status van de factuur op "in betaling" gezet op het moment dat de betaling gestart wordt. Zodra Mollie de betaling heeft verwerkt, wordt de status van de factuur automatisch op "betaald" gezet. Bij een iDEAL betaling zal dit vrijwel direct zijn, maar bijvoorbeeld als je gebruik maakt van de overboekingen via Mollie, kan de factuur enkele dagen de status "in betaling" houden.

Apps #

Enkele dagen geleden hebben we de bèta-versie van de nieuwe apps live gezet. De aanmeldingen om met ons mee te testen stroomden binnen. We hebben meer dan 250 inschrijvingen ontvangen voor de beta, de iOS bèta heeft zelfs het maximum aantal testers bereikt. We houden jullie op de hoogte van de voortgang!

Diverse kleine verbeteringen #

Naast bovenstaande punten zijn er diverse kleine verbeteringen doorgevoerd die de werking van Moneybird en de snelheid ten goede zijn gekomen.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.