Abonnementen aanbieden aan je klanten

Met Moneybird Online Verkopen kan je jouw klanten nu abonnementen aanbieden. Met abonnementsvormen bied je eenvoudig verschillende soorten abonnementen aan. Op deze manier kan je direct abonnementen verkopen vanuit je boekhoudpakket. En ook alle inkomsten vanuit je abonnement komen direct in je administratie te staan.

Het is al een tijdje mogelijk om je producten aan te bieden via Moneybird Online Verkopen (opent in nieuw tabblad). Je maakt in je boekhoudpakket een product of dienst aan, waarna direct een link wordt aangemaakt. Vanuit deze link kan de klant direct betalen. Je hoeft dus geen aparte webshop aan te maken, je regelt alles vanuit Moneybird.

Abonnementen #

Nu kan je via Online Verkopen ook abonnementen (opent in nieuw tabblad) toevoegen. Dit is een slimme toevoeging als je producten hebt die je periodiek kan aanbieden aan je klanten. Bijvoorbeeld maandelijks een doos nieuwe theesoorten. Of een wekelijks abonnement op een schoonmaakdienst. Heb je verschillende soorten abonnementen, dan kan je gebruikmaken van abonnementsvormen (opent in nieuw tabblad). Zo kan je klant altijd kiezen wat voor hem of haar geschikt is.

Voorbeeld van abonnementen die worden aangeboden voor klanten

De klant rondt de bestelling af op dezelfde manier als bij een eenmalige aankoop. Het verschil met abonnementen is dat er een machtiging wordt afgegeven. Ondernemers kunnen met die machtiging automatisch incasseren voor komende abonnementsperiodes. Jij kan in je administratie zien welke klant welk type abonnement heeft en deze desnoods aanpassen. Daarnaast is er de optie voor de klant om zijn abonnement te beheren, door bijvoorbeeld het abonnement te annuleren of door het abonnementsvorm te wijzigen. Indien gewenst, kan de klant zelf een abonnement starten, wijzigen of annuleren.

Met deze nieuwe toevoeging heb je voor het aanbieden van abonnementen geen webshop nodig. Alles staat binnen je Moneybird omgeving en komt ook direct in je boekhouding terecht.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.