Automatisch koppelen met een gestructureerd betalingskenmerk

Na onze laatste updates aan het onderdeel Bank en het toevoegen van het automatisch koppelen van transacties, hebben we weer een nieuwe feature die het nog makkelijker maakt om transacties te verwerken.

Ongetwijfeld heb je wel eens geld ontvangen van een klant waar een verkeerd of onvolledig factuurnummer bij stond. Het kost je dan extra tijd om de goede factuur bij de overboeking te vinden. Om dit te voorkomen introduceren we een nieuw betalingskenmerk dat je klant kan gebruiken bij het betalen van je factuur. Dit gestructureerde betalingskenmerk is uniek, waardoor we overboekingen automatisch aan je facturen kunnen koppelen.

Wat houdt dit gestructureerde betalingskenmerk precies in? #

Voor elke factuur die je in je administratie maakt, wordt er nu een uniek betalingskenmerk gegenereerd. Wanneer je een nieuwe workflow voor facturen maakt, wordt dit betalingskenmerk standaard toegevoegd aan de betalingsvoorwaarden onderaan de factuur. Dit betalingskenmerk vervangt het factuurnummer dat eerder op deze plek werd getoond. Dit doen we omdat we geen garantie hebben dat een factuurnummer uniek is. Iets dat we wel kunnen garanderen met een gestructureerd betalingskenmerk. Wanneer je klant dit kenmerk invult in het omschrijvingsveld tijdens het betalen van je factuur, komt deze omschrijving terug in je transacties binnen Moneybird. Aan de hand hiervan kunnen wij dan weer automatisch je transacties koppelen aan je facturen.

Mocht je zelf dit kenmerk willen toevoegen aan je workflow, kies dan onder tags voor ‘Betalingskenmerk’, dan wordt dit kenmerk gegenereerd op de plekken die jij wil.

Gestructureerd betalingskenmerk in de voettekst

In je transactie-overzicht wordt het betalingskenmerk voor je gekoppelde facturen nu ook getoond, zodat het altijd duidelijk is waarom een factuur aan een transactie is gekoppeld.

Gestructureerd betalingskenmerk in de transactie

Dit kenmerk wordt niet alleen voor facturen ingezet, het wordt ook gebruikt voor de transacties binnen een betaalbatch. Zo kunnen wij ook automatisch je banktransacties koppelen aan je inkomende facturen, wanneer er betalingen als losse transacties binnenkomen. Hier hoef je zelf niks voor te doen.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.