Slimmer betalen vanuit Moneybird

Nadat je een inkoopfactuur inboekt, moet je deze gaan betalen. Sinds 2017 kun je in Moneybird al betaalbatches genereren vanuit inkoopfacturen. Een enkele betaling uitvoeren via een QR-code of een bankkoppeling kon nog niet. Tot vandaag!

Een inkoopfactuur betalen vanuit Moneybird #

Je kunt nu vanuit Moneybird een inkoopfactuur betalen! Zodra je een inkoopfactuur hebt toegevoegd aan je administratie, bieden we de mogelijkheid deze inkoopfactuur te gaan betalen. Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende betaalmethodes: via een QR-code, een bankkoppeling of een betaalbatch. Niet alle methodes zijn beschikbaar voor iedere bank. Is een optie met de bank die jij gebruikt niet mogelijk? Dan kun je deze optie niet selecteren.

Betalen via een QR-code #

Wanneer je kiest voor betalen via een QR-code, maakt Moneybird gelijk een QR code voor je aan. Deze kan je met de app van je bank scannen. Vervolgens hoef je in de app van je bank alleen nog maar akkoord te geven op de betaling. Is het gelukt? Dan geef je in Moneybird aan dat de betaling is gelukt! Nu weet je zeker dat je de inkoopfactuur niet nog een keer gaat betalen.

betalen via QR code

Betalen via een bankkoppeling #

Momenteel is de optie om direct te betalen via een bankkoppeling alleen beschikbaar voor bunq-gebruikers. We sturen de betaling direct door naar de bunq-app. Je wordt door bunq op de hoogte gebracht dat er een betaling klaar staat. Dat geeft je de mogelijkheid de betaling nog even te controleren en vervolgens goed te keuren. In de toekomst proberen we deze functionaliteit voor meerdere banken beschikbaar te maken.

Betalen via de verzendlijst #

Als laatste bieden we de mogelijkheid een betaling op de verzendlijst te zetten. Zo kun je betalingen van meerdere inkoopfacturen bundelen. Vervolgens kun je de betaling als batch uitvoeren. Zodra je een batch hebt aangemaakt kan je deze downloaden bij Moneybird en uploaden in de online omgeving van je bank.

Betalen via verzendlijst

Door vanuit Moneybird een betaling te doen, hoef je niets meer handmatig over te typen. Dat voorkomt fouten bij het betalen van een inkoopfactuur en is bovendien gemakkelijker. Meer informatie vind je in ons kennisbankartikel over het betalen van inkoopfacturen. Mocht je vragen hebben over de nieuwe functionaliteiten dan kan je ons altijd bereiken op support@moneybird.com. Veel betaalplezier!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.