Betere beveiliging voor online factuur- en offerteweergave

Wanneer je facturen verstuurt via Moneybird kan je klant de factuur online bekijken en betalen. Daarvoor bevat de e-mail een unieke link naar de online weergave van de factuur die bijna niet te raden valt. Toch zijn er uitzonderlijke situaties, waarbij een link ongewenst door zoekmachines kan worden geïndexeerd, waardoor iemand anders de factuur zou kunnen vinden.

In de afgelopen periode hebben we rondom de AVG veel beveiligingsmaatregelen tegen het licht gehouden. Om je facturen en offertes nog beter te beschermen, vragen we vanaf nu een toegangscode. Deze toegangscode staat in de e-mail aan je klant en moet eerst ingevuld worden, voordat je de facturen en offertes online kunt bekijken.

mail met factuur

Hoe werkt het? #

Deze beveiligingsmaatregel is vanaf nu actief, en werkt als volgt:

Nieuwe facturen & offertes: Alle e-mails voor nieuwe facturen of offertes bevatten een zes-cijferige code die je klant moet invullen om de online weergave te bekijken.

toegangscode voor het bekijken van een factuur

Bestaande facturen & offertes: Facturen & offertes die in het verleden zijn verzonden hebben geen zes-cijferige code. In dat geval wordt je klant gevraagd het factuur- of offertenummer in te vullen voor de online weergave.

Verzendingen via de API: Voor facturen die als verzonden zijn gemarkeerd via de Moneybird API (dus niet per e-mail verzonden via Moneybird) wordt per 1 oktober ook om een code gevraagd. Lees hier (opent in nieuw tabblad) hoe je de zes-cijferige code in de API kunt opvragen.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.