Banktransacties automatisch koppelen met boekingsregels

Product update
· 04-07-2019
Vorig jaar hebben we al een aantal grote stappen gemaakt in het verder automatiseren van de boekhouding. Transacties waarvan Moneybird 100% zekerheid heeft bij welke factuur of categorie deze hoort, worden automatisch gekoppeld. Op dit moment worden er dus al veel, maar nog lang niet alle banktransacties automatisch verwerkt. Om hier verandering in te brengen is een nieuwe feature ontwikkeld. Namelijk, automatische boekingsregels. Automatische boekingsregels maken het mogelijk om zelf regels in te stellen waarmee binnenkomende transacties automatisch verwerkt worden.

Boekingsregels instellen #

Boekingsregels vind je onder Tandwiel > Administratie-instellingen > Bank. Hier kun je kiezen voor het aanmaken van een nieuwe boekingsregel. Vervolgens opent een scherm waar je kunt aangeven waar de regel aan moet worden gekoppeld, is dit een categorie, factuur of document?

In het bovenstaande voorbeeld is gekozen voor een factuur. Nadat het doel is geselecteerd, kun je kiezen op basis van welke voorwaarden de koppeling gemaakt moet worden.

In het voorbeeld zijn twee voorwaarden gesteld. De transactie-omschrijving moet het factuurnummer bevatten en het transactiebedrag is gelijk het factuurbedrag inclusief btw. Op basis van deze regel zou de volgende koppeling kunnen worden gerealiseerd.

Aan beide voorwaarden kan worden voldaan. De omschrijving bevat het factuurnummer en het bedrag van de transactie is gelijk aan het Bedrag inclusief btw op de factuur. Bij het binnenkomen van de transactie wordt deze vanaf nu automatisch gekoppeld aan de factuur.

Suggesties #

Naast het zelf instellen van boekingsregels doet Moneybird ook suggesties. Als gedetecteerd wordt dat bepaalde transacties altijd gekoppeld worden aan bepaalde items, kan een suggestie worden gedaan. Onder de transactie komt dan te staan dat een boekingsregel is gevonden die vergelijkbare transacties kan automatiseren.

Door op de suggestie te klikken word je doorverwezen naar het scherm om de regel in te stellen en staat alles al voor je ingevuld. Door op opslaan te klikken wordt de transactie in het vervolg automatisch gekoppeld. Wil je hier meer over weten, lees dan ons kennisbankartikel over automatische boekingsregels (opent in nieuw tabblad).

Misschien vind je dit ook interessant ...

86% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 692 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren