Scan bonnen en inkoopfacturen met de Moneybird iOS app

Het is al een langere tijd mogelijk om met de mobiele apps foto's van je bonnen en inkoopfacturen te maken en die te uploaden naar je administratie. En vanaf vandaag is het ook mogelijk om een mooie, duidelijke scan van je papieren documenten te maken door middel van de nieuwe document scanner in onze iOS app.

Document scannen met de app #

De documentscanner is beschikbaar op het Inkomend scherm in de app. Als je hier rechtsboven op het plusje drukt, zul je zien dat er een extra optie 'Scan document' aanwezig is. De scanner wordt gestart door deze optie te selecteren. Tijdens het scannen krijg je aanwijzingen te zien hoe je een scan van een zo hoog mogelijke kwaliteit kunt maken. Het is van belang dat je het document op een zo effen mogelijke ondergrond legt wat goed contrasteert met het document. Het document wordt blauw gearceerd als het door de scanner wordt herkend. Als je het document goed in beeld hebt en wordt herkend door de scanner, dan kun je de foto maken.

Bonnen scannen met de app

Uploaden naar je administratie #

Na het maken van de foto krijg je een voorbeeldweergave te zien van de scan. Hier kun je kijken of de scan goed gelukt is. Als de scan geslaagd is, kun je rechtsboven op 'Volgende' drukken, de scan wordt dan geüpload naar je administratie.

Uploaden naar de administratie

De document scanner is beschikbaar voor iOS (opent in nieuw tabblad).

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.