Nieuw: Voeg eenvoudig je externe omzet toe!

Het toevoegen van externe verkoopfacturen was niet helemaal logisch in Moneybird. Met een kleine omweg kon je deze omzet toevoegen aan je inkoopfacturen, maar het voelde een beetje gek om verkoopfacturen aan het onderdeel inkoop in Moneybird toe te voegen. Dat hoeft nu niet meer, afgelopen periode hebben we gewerkt aan het verbeteren van het toevoegen van externe omzet. Vanaf nu kun je externe facturen en oude facturen eenvoudig toevoegen aan het onderdeel Facturen in je administratie in Moneybird.

Onder het tabblad Facturen is een extra onderdeel toegevoegd. Naast Facturen en Periodieke facturen vind je hier nu ook Externe facturen. Het onderdeel Externe facturen is speciaal voor facturen die je buiten Moneybird om maakt. Bijvoorbeeld omdat je werkt met een kassasysteem dat niet aan je boekhoudpakket gekoppeld is, of wanneer je facturen hebt verstuurd voordat je met Moneybird begon.

Hoe voeg je externe facturen toe aan Moneybird? #

Je kunt de externe facturen op verschillende manieren toevoegen aan je administratie.

  1. Toevoegen: Zo kun je een enkele factuur toevoegen.
  2. Uploaden: Hiermee kun je je facturen in bulk toevoegen.
  3. E-mailen: Je kunt je facturen ook per e-mail naar je administratie toesturen. Je kunt je facturen ook per e-mail naar je administratie toesturen. Let op: Dit adres verschilt van het speciale e-mailadres voor inkoopfacturen. Zo kan Moneybird het onderscheid maken tussen verkoopfacturen en inkoopfacturen.
  4. Api: Je kunt je facturen ook snel toevoegen via de api (opent in nieuw tabblad).

Rapporten en limieten #

Geef je categorieën mee aan de factuurregels van de externe verkoopfacturen? Dan worden de bedragen uit de externe facturen direct op de juiste posten geboekt in de rapporten. Geef je geen categorieën mee, dan vind je de omzet uit je externe facturen terug onder ongecategoriseerde inkomsten.

Wanneer je gebruik maakt van het gratis pakket van Moneybird, kun je drie facturen per maand maken. De externe facturen maken hier onderdeel van uit.

Verdere ontwikkeling #

Het herkennen van gegevens zoals je gewend bent in de inkoopfacturen werkt nu nog niet, dit wordt op een later moment toegevoegd.

Meer informatie #

Meer informatie over het toevoegen van externe omzet vind je in onze kennisbank.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.