Instructievideos in de kennisbank

We willen het gebruik van Moneybird zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen. Daarom zijn we begonnen met het maken van instructievideo’s.

Volgens onderzoek (opent in nieuw tabblad) is ongeveer 65% van de mensen een visuele leerling. Dat houdt in dat deze groep mensen de meeste informatie opneemt door dingen te zien. Om onze kennisbank ook voor visueel ingestelde gebruikers aantrekkelijk te maken, zijn we begonnen met het ontwikkelen van video’s. De ontwikkelde video’s worden opgenomen in de kennisbankartikelen en staan op ons YouTube-kanaal (opent in nieuw tabblad).

Wat zijn de instructievideo’s? #

Binnen het marketingteam zijn we continu bezig met het verbeteren van de reis die jij als gebruiker bij Moneybird doormaakt. Samen met onze support-afdeling zijn we gaan kijken waar kansen liggen. Eén van de dingen waar je als gebruiker tegenaan kunt lopen, is de zoektocht naar informatie wanneer je iets niet zo goed snapt; één van deze kansen is de kennisbank visueler maken.

In een instructievideo lichten we een Moneybird-feature of onderdeel uit. Zo laten we je in het filmpje over facturen maken zien hoe je een factuur maakt, vertellen we je meer over het factuurnummer en de factuurdatum en laten we zien hoe je van een conceptfactuur een factuur maakt. Maar er zijn ook video’s over de workflow, factuurnummering, je afzenderadres en huisstijl. En hier komen elke week meer video’s bij!

Benieuwd hoe zo’n proces binnen Moneybird werkt? #

Marketing en support zijn eerst gaan kijken naar welke vragen het meest binnenkomen en welke kennisbankartikelen het afgelopen jaar het meest zijn gelezen. Door de data hiervan te combineren hebben we een inschatting gemaakt welke filmpjes het belangrijkst zijn. We zijn begonnen met het schrijven van scripts. Welke vragen zou je bij een bepaalde feature of onderdeel kunnen hebben zonder off-topic te gaan?

Nadat we een aantal scripts geschreven hadden, zijn we gaan kijken naar de vorm. We zien de filmpjes ook als een manier om Moneybird te laten zien aan jou als gebruiker. Daarom vinden we het belangrijk niet alleen maar een schermopname te laten zien, maar ook iemand in beeld te hebben voor de intro en outro. En dan het liefst iemand die hier werkt, een echte Moneybirder, geen acteur. En zo zijn de video’s ontstaan!

Mocht je een suggestie hebben voor een video? Laat het ons gerust weten. En vergeet je niet te abonneren op ons YouTube-kanaal (opent in nieuw tabblad) om geen filmpje te missen!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.