Makkelijk inloggen met passkeys

Om je administratie nog beter te beveiligen hebben we recent passkeys toegevoegd aan Moneybird. Deze relatief nieuwe inlogmethode is persoonlijk en een stuk veiliger dan andere inlogmethodes. Daarnaast wordt het inloggen nu een stuk eenvoudiger. Je hoeft namelijk geen wachtwoorden of tijdelijke inlogcodes meer te gebruiken.

Zoals we eerder deelden in onze product update over passkeys, maken passkeys het mogelijk om in te loggen met bijvoorbeeld gezichtsherkenning of een vingerafdrukscanner. Dat ken je misschien van het ontgrendelen van je telefoon. Het grote voordeel is dat je niet meer een wachtwoord of e-mailadres hoeft in te vullen.

Handen die aan het typen zijn op laptop van boven gefotografeerd

Je inloggegevens invullen, zoals e-mails, wachtwoorden of tijdelijke inlogcodes hoeft dus niet meer. Met een passkey kan je dus met één klik inloggen met je gezicht, vingerafdruk of de pin van je telefoon. Dat maakt de inlog van je administratie strikt persoonlijk en een stuk veiliger. Jouw inlog is daarmee bestand tegen phishing waardoor je passkey niet in handen komt van onbevoegden. Voor iPhone gebruikers: met de komst van iOS 17.2 kan je wachtwoordkluizen op iOS gebruiken.

Daarnaast kan je nu passkeys inzien in de instellingen van de app. Hier kan je extra passkeys instellen of juist verwijderen. Zo houd je altijd controle over je passkeys, je account en je boekhouding.

De passkeys zijn nu beschikbaar voor alle gebruikers. Heb jij nog geen passkeys ingesteld? Dat kan je doen via Gebruikersaccount > Passkeys. Zo is je administratie nog beter beveiligd.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.