Meerdere contactpersonen toevoegen aan een contact

Soms heb je meerdere contactpersonen bij een klant en wil je deze gegevens ook opslaan in je administratie. Dit was voorheen niet mogelijk, maar vanaf vandaag kun je meerdere contactpersonen aanmaken onder een contact! Dit betekent dat je bijvoorbeeld onder het contact `Moneybird`, Joost en Edwin als contactpersonen kunt toevoegen. Hiermee gaat een veelgenoemde wens van onze gebruikers in vervulling.

Wat er is aangepast op de contactpagina? #

Je ziet het direct, de pagina van een contact ziet er anders uit. Allereerst zie je een overzicht van alle onverwerkte en recente taken die horen bij dat contact. Vervolgens alle contactdetails van het contact, alle communicatie zoals notities en taken en eventuele abonnementen. De gebeurtenissen zijn gescheiden van de notities en taken, deze kun je nu vinden onder de knop Extra > Bekijk gebeurtenissen.

contactenpagina

Contactpersoon toevoegen #

Een contactpersoon aan een contact toevoegen is vrij eenvoudig. Je kiest een contact, gaat naar Contactdetails en klikt bij Contactpersonen op toevoegen. Vervolgens voer je de gegevens van de contactpersoon in en sla je deze op. Als je een contactpersoon hebt toegevoegd zie je deze ook terug in je contactpersonenlijst. De namen van de contactpersonen worden weergegeven rechts naast het contact.

contactpersoon toevoegen

Zoekfunctie KVK #

In de oude interface bestond een apart KVK-zoekveld. Door hier gegevens in te vullen werd gezocht in het KVK-register. Dit aparte zoekveld is in de nieuwe interface weggelaten. Moneybird zoekt nu automatisch naar gegevens wanneer je de bedrijfsnaam invoert.

Facturen en offertes naar contactpersonen sturen #

Je facturen en offertes gaan altijd naar het (algemene) verzendadres die je bij een contact hebt opgegeven. Wil je de factuur of offerte óók naar een contactpersoon versturen, voeg dan eerst een contactpersoon toe aan een contact en selecteer vervolgens op de factuur of offerte de betreffende contactpersoon.

Contacten samenvoegen #

In het verleden heb je misschien meerdere contacten aangemaakt die eigenlijk bij elkaar horen. Deze kun je samenvoegen. Het samenvoegen van contacten doe je door op de knop Extra > Contacten samenvoegen te klikken. Wanneer er meerdere contactpersonen onder deze contacten zijn aangemaakt, blijven deze bestaan en worden aan het samengevoegde contact toegevoegd.

De vernieuwde versie van het onderdeel contactpersonen wordt in fases uitgerold. Het is dus mogelijk dat je de wijzigingen nog niet ziet. Heb je vragen over deze nieuwe functie? Stuur ons gerust een e-mail op support@moneybird.com

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.