Verkoop gemakkelijk online met Moneybird Checkout (beta)

Oké, je hebt besloten je producten online te verkopen. En nu? Je moet een webshop bouwen, deze onderhouden en eventueel betaalsystemen koppelen. Online producten verkopen kan een ingewikkeld, duur en tijdrovend klusje zijn. Wat voor sommige ondernemers een drempel is om te starten met zo’n webshop. Maar precies daar heeft Moneybird nu een oplossing voor: Moneybird Checkout!

Met Moneybird Checkout bieden we een laagdrempelige manier aan om je producten of diensten vanuit je Moneybird-administratie online aan te bieden. Met deze nieuwe beta-feature kan je een gemakkelijke deelbare link genereren voor elk product uit je administratie.

Hoe werkt Moneybird Checkout. #

Allereerst kun je deze beta-feature activeren via Tandwiel > Administratie-instellingen > Beta-features. Dan navigeer je naar één van je producten. Klik op bewerken. En vink de optie Moneybird Checkout aan. Vervolgens vul je nog een paar aanvullende instellingen in om de afrekenpagina en factuur(mail) vorm te geven.

Hoe werkt Moneybird checkout

De checkout-link kan je kopiëren en gemakkelijk delen op social media, mailen of misschien zelfs plaatsen op een bestaande website die je al hebt. Wanneer een klant naar de link navigeert komt hij op een afrekenpagina terecht waar je klant zijn adresgegevens in voert alvorens hij gaat afrekenen. Rekent de klant af dan wordt er automatisch een contact, factuur en betaling in je administratie aangemaakt. De bestelling wordt direct netjes verwerkt in je boekhouding zonder ook maar iets te hoeven koppelen of over te typen. Wil je een mail ontvangen van elke nieuwe bestelling? Dan kan je dit instellen via Tandwiel > Administratie-instellingen > Nummering & kopie e-mail.

Wil je gebruik maken van deze nieuwe beta-functionaliteit? Dat kan met Moneybird Payments of met een Mollie-koppeling en een betaald pakket. Maak je gebruik van een Mollie-koppeling dat betaal je de gebruikelijke transactiekosten van Mollie. Maak je gebruik van Moneybird Payments dan vragen we 3% van het transactiebedrag wanneer iemand afrekent via Moneybird Checkout.

Fan van deze nieuwe feature? Of heb je suggesties hoe wij de Checkout nog verder kunnen uitbreiden? Stuur ons dan gerust een mail naar support@moneybird.com.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.