Nieuw kleurenpalet voor Moneybird

Bij Moneybird willen wij voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom hebben we afgelopen periode gewerkt aan het toegankelijk maken van onze kleuren en componenten zoals labels, buttons, navigatiebalk, alerts en tabellen. Helaas waren onze gebruikers niet zo blij met de wijzigingen als wij dat waren.

Luisteren naar onze gebruikers #

We vonden zelf dat we een goede balans hadden gevonden tussen mooie kleuren in de Moneybird-stijl en voldoen aan de richtlijnen (WCAG en APCA). Helaas kregen we na het toegankelijk maken van de applicatie binnen no-time veel feedback. Een deel positief, maar de negatieve feedback had toch de overhand. Voor veel gebruikers (ook gebruikers met een visuele beperking) bleek het onderscheid tussen de verschillende labels niet goed genoeg. Een duidelijk signaal voor ons om de wijzigingen terug te draaien en terug te keren naar de tekentafel.

Een kleinere stap richting toegankelijkheid #

De meeste feedback kwam binnen over de kleuren van de labels (Betaald, Verlopen, Concept etc.), de kleuren van de buttons (Factuur toevoegen, Start timer etc.) en de blauwe kleur van de navigatiebalk. In plaats van de hele applicatie accessible maken, hebben we daarom gekozen om deze onderdelen (nog) niet aan te passen en eerst een kleinere stap te zetten richting een toegankelijker Moneybird.

Wat verandert er nu wel? #

Wat we wel hebben gedaan is Moneybird omgezet naar ons nieuwe kleurenpalet. Dit zijn minimale wijzigingen in de bestaande kleuren. Dus in plaats van een hele nieuwe uitstraling, is er voor een net iets andere tint gekozen waardoor Moneybird een stapje toegankelijker is geworden. We zetten de wijzigingen eerst voor een deel van onze gebruikers live, zodat het getest kan worden. Vervolgens wordt het geleidelijk voor iedereen live gezet.

Nieuwe kleuren

In de afbeeldingen zie je het verschil in kleur. Het is een minimaal verschil, maar het maakt Moneybird een stapje toegankelijker.

Toekomst #

In de toekomst willen we kijken hoe we Moneybird wel volledig toegankelijk kunnen maken. Wanneer en hoe we dit vorm gaan geven weten we nog niet, maar volledig toegankelijk worden blijft op onze radar staan.

Vragen? #

Heb je vragen over de nieuwe kleuren? Mail dan naar support@moneybird.com

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.