Nieuwe functionaliteiten Android en iOS app!

Het is al langere tijd mogelijk om via de iOS app bonnen en inkoopfacturen in te scannen. Nu is het dan ook de beurt aan onze Android gebruikers om deze functionaliteit te krijgen. Voor iOS gebruikers is er ook een nieuwe feature bijgekomen: het delen van foto's en PDF's met de app. Vanaf nu kun je facturen en bonnen die je binnen hebt gekregen via de mail of Whatsapp delen met de iOS app.

Documenten scannen met de Android app #

De scanner is te vinden bij 'Inkomend' in de app. Als je op het plusje klikt, krijg je de mogelijkheid om een document in te scannen. Als je de optie 'Scan Document' selecteert wordt de scanner gestart. Leg het document op een goed contrasterende achtergrond en zorg dat het goed in beeld is. Als het document wordt herkend door de scanner, wordt het gemarkeerd met een blauw kader. Je kan nu een foto maken, welke wordt omgezet naar een hoogwaardige scan.

scannen van een bon

Na het maken van de foto krijg je een voorbeeldweergave te zien van de scan. Hier kun je kijken of de scan goed gelukt is. Als je tevreden bent, kun je rechtsboven op 'Volgende' klikken. Er wordt dan een nieuwe inkoopfactuur klaargezet met de scan als bijlage.

Bestanden delen met de iOS app #

Vanaf nu is het heel eenvoudig om foto's en pdf's te delen met de Moneybird app op iOS. Handig wanneer je een factuur via de mail of een foto via whatsapp toegestuurd krijgt.

bestanden delen met de iOS app

Het delen van een bestand naar de Moneybird App werkt op dezelfde manier als het delen naar andere apps. Selecteer de afbeelding of pdf en klik op het deel-icoon in de betreffende app. Moneybird staat nu in de lijst als optie. In het dialoog wat geopend wordt kun je de goede administratie kiezen en eventueel de naam van het bestand aanpassen. In de Moneybird app zal het gedeelde document te vinden zijn bij 'Inkomend'. Het nieuwe document is nu toegevoegd als bijlage aan een nieuwe inkoopfactuur.

De updates voor de iOS (opent in nieuw tabblad) en Android (opent in nieuw tabblad) apps zijn vanaf nu beschikbaar.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.