Wil jij de nieuwe navigatie testen?

We zijn met iets supergaafs bezig! Een nieuwe navigatie! We willen je graag meenemen in de ontwikkeling van de nieuwe Moneybird-navigatie. Waarom? Omdat jouw ervaring waardevol is. Het nieuwe menu heeft namelijk niet perse de definitieve vorm die het krijgt. De aankomende paar weken gaan we feedback verzamelen. Op basis van deze feedback gaan we beslissen hoe en of we verder gaan.

De navigatie die we aan het testen zijn kan vanaf nu door elke Moneybird-gebruiker aangezet worden.

Waarom een nieuwe navigatie? #

”De pagina’s producten en projecten gebruik ik zo vaak, kunnen die toegevoegd worden aan het menu?” Dat was een reactie van een gebruiker tijdens een interview een paar maanden terug. Dat zou natuurlijk kunnen maar er staan al zeven items in de menubalk, dat wordt krap. ”Maar andere items kunnen wel weg?” Helaas is dat niet voor iedereen de oplossing. Soortgelijke vragen komen regelmatig langs op onze support-afdeling. Het zette ons aan het denken. Dus zijn we gaan schetsen om een heel nieuw menu te ontwikkelen.

Uitvoerige testrondes #

Voordat we de navigatie gaan lanceren, testen we het natuurlijk uitvoerig. De eerste testfase is inmiddels geweest. Hierin hebben we tien personen geïnterviewd en hebben 25 personen een enquête ingevuld. Het doel: Een eerste gevoel krijgen of we met dit menu door moeten gaan of niet. Onze verwachting was dat de eerste reacties niet direct positief zouden zijn. Want een werkwijze veranderen is natuurlijk nooit fijn. Toch bleek een groot gedeelte van onze testpersonen snel te wennen aan het prototype. Daarom bieden we nu na een aantal aanpassingen de nieuwe navigatie aan, zodat iedereen die wil kan testen en zijn of haar feedback kan geven.

Ondertussen hebben we de navigatie ook standaard ingeschakeld voor een groep gebruikers. Spannend. Want we hebben deze groep bewust geen extra informatie gegeven. Zo hopen we waardevolle feedback te verzamelen. Juist van mensen die misschien in eerste instantie niet geneigd zijn iets te testen. We zijn benieuwd of deze gebruikers het menu aan laten staan of hem uitzetten.

Wil je de nieuwe navigatie ook testen? Of zit je bij de testgroep en wil je het toch uitzetten? Je kunt het nieuwe menu aan- en uitzetten door te navigeren naar: Gebruikersinstellingen > Jouw gegevens. Vink de box aan of uit voor: `Schakel de nieuwe navigatie in`. Je schakelt de navigatie overigens alleen voor jezelf in. Mensen met wie je samenwerkt in dezelfde administratie zien geen verandering.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.