Opties aanbieden in offertes

Af en toe komen er vragen binnen van klanten die meerdere opties willen aanbieden in hun offertes. Dit was voorheen vrij lastig, maar met de nieuwe optionele offerteregels is dit een stuk makkelijker!

Voor het aanbieden van verschillende opties op een offerte bestaat nu de 'optionele offerteregel'. Deze optionele offerteregel kan door een klant geweigerd of geaccepteerd worden. De regel is niet verplicht voor het accepteren van een offerte.

Hoe voeg ik een optionele offerteregel toe aan een offerte? #

Het toevoegen van een optionele offerteregel werkt bijna hetzelfde als het toevoegen van een normale regel. Het enige verschil is dat de 'optionele offerteregel' checkbox aangevinkt moet worden. Wanneer je de checkbox hebt aangevinkt kan je klant deze optie wel of niet meenemen bij het accepteren van de offerte.

optionele regel toevoegen aan een offerte

Hoe verstuur ik deze offerte? #

Bij het versturen van een offerte met optionele offerteregels is het belangrijk dat de optie 'de ontvanger dient deze offerte online te accepteren en ondertekenen' is aangevinkt. Het selecteren van optionele regels is namelijk onderdeel van het online accepteren van de offerte.

offerte versturen

De klant ontvangt een link naar de online weergave van de offerte zodra deze is verstuurd. In de offerte zijn de optionele regels aangegeven met een label.

Hoe kan mijn klant aangeven welke regels gewenst zijn? #

De klant kan in de online weergave ongewenste optionele regels uitvinken. Het totaalbedrag past zich gelijk aan en wordt daardoor altijd goed weergegeven! Zodra de klant de offerte accepteert en ondertekent, ontvangt hij de nieuwe offerte. De nieuwe offerte bevat alleen de verplichte regels en de zojuist geaccepteerde optionele regels.

klanten kunnen regels aan en uitvinken

De offerte wordt na acceptatie ook in je eigen administratie bijgewerkt. Hier zijn de niet geselecteerde regels nog wel zichtbaar, zodat je precies weet wat er met je offerte is gebeurd!

Meer informatie hierover lees je in dit kennisbank artikel over opties aanbieden op je offerte.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.