Ruim je administratie op door oude transacties te negeren

We zien steeds meer ondernemers overstappen naar Moneybird voor hun volledige boekhouding. Vaak gebruiken ze onze software al jaren voor het versturen van facturen. De betalingen voor verkoopfacturen zijn dan netjes verwerkt. Maar alle afschrijvingen voor inkoopfacturen en bonnetjes zijn nog onverwerkt. Vanaf nu is het mogelijk om je administratie op te ruimen en deze transacties te negeren.

Als je besluit om je volledige boekhouding in Moneybird te doen, hoort daar ook het verwerken van je zakelijke transacties bij. In Moneybird verwerk je een transactie in veel gevallen door deze aan een (inkoop)factuur of bon te koppelen. Als je oude inkoopfacturen of bonnen niet meer toe kunt voegen aan je administratie, kun je deze ook niet aan de transactie koppelen. Hierdoor blijft een transactie onverwerkt.

In het tabblad Bank kun je linksboven via ‘Transacties uit dit jaar’ de lijst met banktransacties filteren op ‘Onverwerkte transacties’. Vervolgens vind je een knop om de transacties te negeren. 

Prullenbak voor onverwerkte transacties in Moneybird

We laten een uitgebreide uitleg zien over het negeren van de transacties. Deze worden geboekt op de speciale categorie ‘Tussenrekening onverwerkte transacties’ op de balans. 

Onverwerkte transacties negeren in Moneybird

Na het negeren komen de oude transacties niet meer terug in de lijst met onverwerkte transacties. Zo houd je overzicht en zie je alleen je nieuwe transacties. De post op de balans kan eventueel weggeboekt worden via een memoriaalboeking in een nieuwe beginbalans. Het is altijd mogelijk om een transactie later alsnog te verwerken. Je klikt dan op de balans op de categorie 'Tussenrekening onverwerkte transacties’ om de genegeerde transacties terug te zien. Daar kun je op de transactie klikken om deze weer van de categorie te ontkoppelen.

Met deze update hopen we dat nog meer ondernemers een schone start kunnen maken in hun boekhouding in Moneybird.Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.