Podcast: “We willen de ondernemer nuttige en krachtige tools bieden”

Terwijl Moneybird-oprichters Joost en Edwin als studenten bezig waren met het ontwikkelen van software liepen ze tegen het ongemak van facturen versturen, factuurnummers en postzegels aan. Joost: “Ik kan me de woorden van Edwin nog herinneren toen hij tegenover me zat. ‘Zullen we iets met facturen gaan doen?’” De rest is geschiedenis. Moneybird was een feit. Dertien jaar later zit Joost aan tafel bij de podcast ‘The Next Move’ van Business Insider. Samen met de CEO van Exact, Paul Ramakers. Een leuke combinatie van twee ondernemers die allebei aan het roer staan van boekhoudsoftware.

Filosofie #

In de podcast vertelt Joost (opent in nieuw tabblad) over een filosofie die tot op de dag van vandaag nog actueel is voor de manier van werken bij Moneybird. Bij de oprichting in 2008 schreven zij in hun businessplan: ‘We willen overal ter wereld aan ons bedrijf kunnen werken.’ Daarover lees je ook meer in onze blog.

Visie #

Joost en Edwin maakten facturatiesoftware om in ieder geval het leven van zichzelf makkelijker en efficiënter te maken. Nu doen ze dat voor meer dan 250.000 ondernemers. “We willen de ondernemer nuttige en krachtige tools bieden om z’n dag relaxter te maken. Als we dat maar blijven doen, dan doen we het beste wat we kunnen.”

Werk-privébalans #

Dat Joost voor een 9-tot-5 mentaliteit is, vertelde hij al eens in een andere podcast. In deze podcast benadrukt hij nog eens waarom hij een goede werk-privébalans zo nastreeft, voor zowel zichzelf als voor zijn medewerkers: “Als je ondernemer bent, dan is dat topsport. Je hebt snel de neiging om jezelf te verliezen. Je hebt ook een voorbeeldrol voor je medewerkers: ga je 60 uur per week werken, dan stel je een rol dat dat normaal is. Dat kun je even doen, maar dan haken mensen af.”

Luister hier naar alle podcasts waarin we te gast zijn geweest!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.