Simplerinvoicing wordt Peppol

Inmiddels zijn er duizenden ondernemers die via Moneybird gebruik maken van Peppol om via het Peppol-netwerk facturen rechtstreeks uit te wisselen tussen boekhoudpakketten. De Stichting Simplerinvoicing is enkele jaren geleden opgericht om het Peppol-netwerk in Nederland uit te rollen, en dat is gelukt! Inmiddels is Peppol uitgegroeid tot een belangrijke standaard die internationaal wordt erkend voor uitwisseling van facturen.

In goed overleg met de Stichting Simplerinvoicing heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) het beheer van de Peppol organisatie per 1 oktober 2020 overgenomen (opent in nieuw tabblad). Sinds 1 oktober is daarom de Nederlandse Peppol Autoriteit (opent in nieuw tabblad) actief, die op de veiligheid en betrouwbaarheid van het Peppol-netwerk gaat toezien. Na een korte overgangsperiode zal per 1 januari 2021 de Stichting Simplerinvoicing worden opgeheven.

Wat gaat er veranderen? #

De naam Simplerinvoicing gaat verdwijnen, we noemen het voortaan Peppol. Dat betekent voor Moneybird we onze kennisbank een update gaan geven en ook dat in Moneybird de term Simplerinvoicing zullen vervangen door Peppol. Voor jou als gebruiker verandert er niets! Maar voortaan worden je facturen het snelst verstuurd via Peppol.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.