Sneller je bankrekening bijwerken via automatisch koppelen

Met de introductie van de bankkoppelingen met ING en Rabobank vorig kwartaal, zien we een grote groei in het gebruik van bank in Moneybird. Dat is niet gek, want door je banktransacties in te lezen krijg je snel een volledig beeld van je financiële situatie in Moneybird.

Een veelgehoorde vraag van klanten is, of we het mogelijk kunnen maken om transacties automatisch te koppelen aan facturen en categorieën. We introduceren daarom vandaag automatisch koppelen van banktransacties!

Wat is automatisch koppelen? #

Met automatisch koppelen zal Moneybird een banktransactie automatisch koppelen aan de goede factuur of categorie. We doen dit alleen als we 100% zeker weten dat de koppeling goed is. In de andere gevallen zul je zelf de goede factuur of categorie moeten selecteren op basis van de slimme suggesties of een zoekopdracht.

Het automatisch koppelen begint zodra je transacties ontvangt via een bankkoppeling of zodra je transacties upload in je administratie. Als er een match is, zal de transactie gekoppeld worden en zie je dat gelijk in het tabblad “Bank”.

Automatisch koppelen

Welke transacties worden automatisch gekoppeld? #

We koppelen transacties alleen als we 100% zeker weten dat de koppeling correct is. Op dit moment kunnen we transacties met de volgende kenmerken automatisch koppelen:

  • Overboekingen naar de Belastingdienst voor bijvoorbeeld btw, vpb of wegenbelasting.
  • Bankkosten
  • Kruisposten voor overboekingen tussen bekende rekeningen
  • Betalingen van bonnetjes met het goede kenmerk
  • Betalingen van inkoopfacturen met een bekend factuurnummer
  • Ontvangen bedragen van verkoopfacturen van bekende contacten

We zullen de lijst met kenmerken in de toekomst blijven uitbreiden. Stuur ons gerust feedback als je herkenbare transacties hebt die je altijd op dezelfde manier weg boekt!

Hoe activeer je automatisch koppelen? #

We willen alle ondernemers graag tijd laten besparen door slimme techniek in te zetten voor de boekhouding. Daarom is deze geavanceerde feature onderdeel van al onze abonnementen en standaard ingeschakeld. Mocht je automatisch koppelen niet willen gebruiken, dan kun je het via de instellingen uitschakelen.

Mocht je door het automatisch koppelen aan het maximale aantal gekoppelde transacties van je abonnement komen, dan zullen de transacties niet gekoppeld worden. Na het upgraden, of het verkrijgen van nieuw maand-tegoed, kun je de transacties alsnog koppelen via de melding bovenaan de lijst met transacties. Zo mis je nooit iets van de kracht van automatisch koppelen!

We hopen dat je veel tijd bespaart met deze nieuwe slimmigheid in je administratie!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.