Accepteer nu de verwerkersovereenkomst met Moneybird

Het is nu mogelijk om de Moneybird verwerkersovereenkomst te accepteren voor het opslaan van persoonsgegevens van je klanten in je administratie in Moneybird.

De verwerkersovereenkomst is een belangrijke overeenkomst in het kader van de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG). Als ondernemer ontvang je van je klanten persoonsgegevens, bijvoorbeeld een naam, adres of IBAN. Je bent verantwoordelijk voor het correct opslaan en verwerken van deze gegevens zodat de privacy van je klanten gewaarborgd is. Het is daarom belangrijk om goede afspraken te maken met partijen waar je deze gegevens verwerkt.

Omdat je persoonsgegevens van je klanten in je administratie bij Moneybird opslaat, is Moneybird een verwerker van deze gegevens. Daarom is het belangrijk dat je met ons een verwerkersovereenkomst afsluit. Hierin maken we afspraken over wat wij met deze gegevens mogen doen en hoe we omgaan met datalekken. We hebben gezorgd voor een begrijpelijk document dat je eenvoudig online kunt inzien en accepteren.

de verwerkersovereenkomst

Om de verwerkersovereenkomst te accepteren ga je als eigenaar naar Tandwiel > Administratie-instellingen > Verwerkersovereenkomst in je administratie. Daar kun je de overeenkomst lezen, accepteren en downloaden voor je eigen administratie. Als je geen eigenaar van de administratie bent, kun je de eigenaar vragen om de overeenkomst te tekenen. Als je voor meerdere bedrijven een administratie in Moneybird hebt staan, zul je voor elke administratie een verwerkersovereenkomst moeten accepteren.

Heb je vragen over de verwerkersovereenkomst? Stuur ons dan een e-mail op support@moneybird.com of via de support knop rechtsonder in je account.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.