Moneybird is een van de 10 Best Small Workplaces van Nederland 

“Allemaal naar buiten!” Het is iets voor 3 uur ‘s middags. Lisanne, HR-specialist bij Moneybird, stuurt iedereen naar buiten. Er is geen brandalarm, niets lijkt erop dat er iets ergs gebeurd is. We lopen met z’n allen naar beneden. Onder de ballonnenboog door naar buiten. En daar wachten we. Niet op een melding van een BHV’er, maar op een busje met de letters GPTW. Niet veel later openen Jorieke en Lisanne het busje. Bam! Confetti, een dj, een saxofonist. Het feest kan beginnen.

Edwin en Joost proosten op de uitslag

Een feestje, dat mag het zijn. Moneybird is met plek acht één van de 10 Best Small Workplaces van Nederland. En daar zijn we trots op! Het betekent dat Moneybird een van de fijnste MKB-bedrijven is om te werken. Maar bovenal heeft het ons inzicht gegeven in de medewerkerstevredenheid en waar we kunnen verbeteren.

Jorieke neemt de prijs in ontvangst

Tevredenheid van medewerkers toetsen #

Dit jaar hebben we voor het eerst meegedaan aan Great Place To Work (opent in nieuw tabblad). HR-specialist Jorieke Levink vertelt: “We wilden graag de medewerkerstevredenheid testen, vooral na de corona-periode. Hoe heeft iedereen deze tijd beleefd? Hoe staan ze nu ten opzichte van het werk en van elkaar? Waar liggen kansen voor ons om het nog beter te doen als werkgever?”

Het onderzoek #

“Het traject begon met een uitgebreide vragenlijst voor alle medewerkers. Ik was erg blij om op de ervaring en expertise van Great Place To Work te kunnen varen. Zij hebben jarenlange ervaring en kennis in huis om een goed medewerkerstevredenheidsonderzoek te doen.” Na dit onderzoek bleek dat Moneybird met een score van 94% goed had gescoord: het betekent dat we op alle onderdelen waar je van 0 tot 100% kan scoren een gemiddelde van 94% hebben behaald. Met het behalen van deze score hebben we er voor gekozen om een cultuur handboek te schrijven om naast het certificaat Great Place to Work (opent in nieuw tabblad) ook Best Workplace te kunnen worden.

Cultuurhandboek #

“Het vervolg was het aanleveren van een cultuur handboek. Dat was een behoorlijke klus. Hoe geven we onze kernwaarden dagelijks een plek in de organisatie? Vertrouwen vinden we belangrijk, maar hoe zorg je daarvoor? We staan voor elkaar klaar bij Moneybird, maar hoe zie je dat terug in de praktijk? Alles moest een plek krijgen in dit handboek.” Het werk betaalde zich gelukkig uit, we hoorden in april dat we bij de top 10 Best Small Workplaces van Nederland hoorden. Maar op welke plek?

Trots #

Jorieke is blij met de achtste plek voor Moneybird. “Het is een erkenning, dat het ons met elkaar lukt om goed en fijn met elkaar samen te werken. Dat er een duidelijke basis van 14 jaar ligt door Joost en Edwin waar mensen met plezier werken. Maar het is zeker ook een tool om de verbeteringen in kaart te hebben die ons helpen om het werken bij Moneybird nóg plezieriger en beter te maken.”

Feest met een saxofonist

Feestje #

Te meer redenen dus om er een fijn feestje van te maken met elkaar. “We vinden verbinding belangrijk. Onderling gezellige of sportieve activiteiten, feestjes en mijlpalen vieren faciliteren we graag. Zo kan elk projectteam dat samen zes weken aan een project werkt iets leuks met elkaar gaan doen. Veel teams kiezen voor een etentje met soms een activiteit.” Maar ook interne en externe kennissessies zijn een belangrijk onderdeel voor deze verbinding. En de kennissessie werkgeluk van Merijn Ruis (opent in nieuw tabblad) paste perfect in het rijtje van champagne, taart, luxe broodjes en de borrel op deze feestdag.

Groepsfoto

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.