Moneybirds verbeterde navigatie

Nee, hé... waarom iets veranderen dat goed werkt? In de digitale wereld is het van cruciaal belang om constant te streven naar verbetering en innovatie. Eén van onze interne kernwaarden is dan ook: elke dag 1% beter. We brengen ons product constant naar een hoger niveau, zelfs als het al goed werkt, denken we dat het beter kan.

Na het succesvol vernieuwen van onze mobiele apps, is het nu tijd om de webversie van Moneybird een nieuwe uitstraling te geven. Dit betekent dat je binnenkort kunt genieten van een verbeterde en intuïtieve navigatie-ervaring, die naadloos aansluit bij onze mobiele apps.

Het belang van een goede navigatie als basis van een product onderschatten we niet. Juist niet, daarom is het belangrijk om die te durven vernieuwen. Moneybird staat bekend als het meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakket en dat willen we graag zo houden. Na 15 jaar trouwe dienst van de vertrouwde blauwe balk bovenaan het scherm is het tijd voor verbetering.

Wat is er nieuw? #

De navigatie is verplaatst van de bovenkant naar de zijkant. Hoewel deze wijziging misschien even wennen is, is het belangrijk om te benadrukken dat alle functionaliteiten nog steeds op dezelfde manier werken. Het enige verschil is dat je ze nu op een iets andere plek kunt vinden. Deze aanpassing zorgt voor een gestroomlijnde gebruikerservaring, waarbij de belangrijkste tools en functies gemakkelijker toegankelijk worden.

Afbeelding nieuwe navigatie

Met de opkomst van grotere schermen, vind je vaak onbenutte ruimte aan de zijkant van je scherm.  Door de navigatie te verplaatsen, creëren we meer rust aan de bovenkant van het scherm, waardoor de focus op de inhoud komt te liggen. We hebben ook gedacht aan gebruikers met kleinere schermen. De navigatie is inklapbaar, waardoor je altijd de best mogelijke weergave hebt.

Maar dat is niet het enige. Met een groeiend aantal functionaliteiten en beperkte ruimte bovenaan het scherm, voldoet de huidige navigatie niet meer aan onze kwaliteitseisen. We merkten dat we nieuw ontwikkelde functionaliteiten geen goede plek binnen ons product konden geven. Dit beperkte ons in het maken van keuzes en inspireerde ons team om een oplossing te vinden.

De nieuwe navigatie maakt de weg vrij om onze visie nog beter uit te voeren. Uiteindelijk streven we ernaar dat Moneybird alleen nog maar inzicht biedt. De rest gaat automatisch. Tot die tijd maken we de handmatige taken zo eenvoudig mogelijk. De nieuwe navigatie speelt hier een belangrijke rol in.

Darkmode #

Naast de wijzigingen in de navigatie wordt er ook gehoor gegeven aan een grote wens van veel Moneybird-gebruikers. In de nieuwe navigatie is het mogelijk om darkmode in te stellen.

Wil je de al navigatie uitproberen? #

De komende periode worden alle Moneybird-administraties overgezet naar de nieuwe navigatie. Kun je niet wachten en wil je de nieuwe navigatie nu al uitproberen? Dan kun je dit vast aanzetten in je gebruikersaccount.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.