Binnenkort: verbeteringen aan de hoofdnavigatie van Moneybird

Bij Moneybird zijn we constant op zoek naar het beste van het beste. Wat als gevolg heeft dat hier en daar de applicatie af en toe verandert. Afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een aankomende verbetering in de hoofdnavigatie en we willen je hier graag in meenemen.

De hoofdnavigatie van Moneybird is ongeveer het belangrijkste element van de gehele applicatie. Het is (in ons geval) altijd in beeld en brengt je waar je moet zijn. Eigenlijk zou de hoofdnavigatie er moeten zijn op de momenten dat jij hem nodig hebt, maar er niet moeten zijn, of in ieder geval niet opvallen, wanneer je hem niet nodig hebt.

Hoe ziet onze huidige navigatie eruit? #

Kijkend naar onze huidige navigatie is dat niet echt het geval. Integendeel, het is groot en donker en valt direct op. Om die reden hebben we besloten dat onze hoofdnavigatie aan verbetering toe is. We kunnen je wel lastig vallen met technische termen als vertical alignment en cognitive load die in ons onderzoek naar voren zijn gekomen, maar we kunnen ook gewoon zeggen dat onze conclusie is dat de huidige navigatie te onrustig en te aanwezig is. Ruimte voor verbetering dus!

Huidige navigatie

Hoe ziet de toekomstige navigatie eruit? #

De navigatie die we binnenkort gaan lanceren is zo vormgegeven dat alle aandacht getrokken wordt naar de factuur of offerte waar je op dat moment in werkt. Het mooie van deze verbetering is dat er qua functionaliteit niks verandert. Alle elementen blijven op dezelfde plek staan. Het is puur het laagje verf dat zorgt voor meer rust in de applicatie.

Nieuwe look van Moneybird

Mocht je ideeën of suggesties hebben over de toekomstige navigatie dan zijn deze uiteraard van harte welkom! Zoals altijd zijn we te bereiken via support@moneybird.nl of reageer gerust op dit blogartikel.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.