Verwerk kruisposten voortaan gratis in je boekhouding

Met de drie Moneybird abonnementen gebaseerd op het aantal banktransacties, proberen we onderscheid te maken in de grootte van je bedrijf. Op die manier kunnen we Moneybird goedkoper aanbieden aan starters en kleine bedrijven, terwijl we meer in rekening brengen aan ondernemers die Moneybird intensief gebruiken.

Het aantal banktransacties is een goede indicatie voor de grootte van een bedrijf. Recentelijk zien we meer ondernemers die in hun boekhouding meerdere bankrekeningen gebruiken om potjes met geld te maken en werken via de Profit First (opent in nieuw tabblad) methode. Banken zoals KNAB en bunq maken dit mogelijk en in combinatie met de automatische koppelingen met Moneybird, is het steeds eenvoudiger om dit te doen. Het enige nadeel is dat een overboeking tussen twee rekeningen, uit twee transacties bestaat. Kleine ondernemingen waren daardoor genoodzaakt om sneller te upgraden naar duurdere Moneybird abonnementen.

Vanaf vandaag tellen overboekingen tussen rekeningen binnen een administratie, die geboekt zijn op Kruisposten, niet meer mee voor het maximaal aantal banktransacties dat je per maand mag verwerken. We willen een goede en overzichtelijke administratie juist aanmoedigen en vonden de extra kosten die we daarvoor in rekening brachten niet terecht. Hiervoor geldt wel de voorwaarde dat het om een bankrekening moet gaan die overeenkomt met de tegenrekening van de transactie. Wanneer de tegenrekening niet bekend is, bijvoorbeeld omdat het om een creditcard, PayPal of spaarrekening zonder IBAN gaat, worden de kruisposten meegerekend in het limiet.

Mocht je door deze wijziging uit kunnen met een goedkoper abonnement, dan kun je dat altijd wijzigen via het Accountbeheer van je administratie.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.