Zoekfunctie in Moneybird verbeterd

Een klant belt je op om akkoord te geven voor een offerte die je 2 maanden geleden gestuurd hebt. Je opent Moneybird en gaat naar het offertes tabblad. Je hebt de afgelopen tijd tientallen offertes gestuurd dus je kunt de desbetreffende offerte niet meteen vinden. Je besluit om te gaan zoeken naar die ene offerte en klikt op het zoeken icoon. Vervolgens typ je de klantnaam in en voilà, daar verschijnt de juiste offerte!

De zoekfunctie in Moneybird bestaat al langer maar de afgelopen tijd hebben we deze flink verbeterd, zowel visueel als achter de schermen!

Een opsomming van de nieuwe features lees je hieronder.

Zoekfunctie in Moneybird

Pagina's #

Voor de gevorderde Moneybird-gebruiker hebben we de meeste pagina's toegevoegd als "snelle acties". Een zoekwoord als "huisstijl" brengt je meteen naar de pagina om de huisstijl aan te passen. Zo kun je dus snel navigeren naar de meeste pagina's in Moneybird.

Pagina's zoeken

Kennisbank #

Om het boekhouden makkelijker te maken hebben we ook de kennisbank toegevoegd aan de zoekresultaten. Zoek bijvoorbeeld op "herinnering" en verschillende kennisbankartikelen met het onderwerp "herinnering" verschijnen. Zo kun je sneller kennis opdoen en zijn deze artikelen gemakkelijker te vinden. Een win-winsituatie dus!

Kennisbank in het zoekmenu

Sneltoetsen #

Het is nu mogelijk om met je toetsenbord te navigeren door de zoekpop-up. De zoekpop-up open je met /, je navigeert door de resultaten met de pijltjestoetsen ▲ en ▼ en gebruikt Enter om naar het zoekresultaat te navigeren.

Zoeken op detailniveau #

Voorheen was er onderscheid tussen de pop-up en alle zoekresultaten. Dit hebben we nu gelijk getrokken en bij het zoeken op een factuurregel krijg je nu ook in de pop-up een resultaat.

Accessibility #

We hebben deze functionaliteit getest in samenwerking met Moneybird-gebruikers die een schermlezer gebruiken. Door deze samenwerking gaan we er vanuit dat de vernieuwde zoekfunctionaliteit voor iedereen toegankelijk is!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.