Professionele facturen sturen

Wanneer je een project hebt afgerond of een product of dienst hebt geleverd, wil je daar natuurlijk voor betaald krijgen. Het is daarom belangrijk goede facturen te sturen. Toch blijft dit lastig, wat moet er op een factuur staan? Lees hier alles over het versturen van goede facturen!
Illustratie rekenmachine en factuur Waarom stuur je facturen?

Wat is een factuur?

De naam zegt het eigenlijk al. Facturen worden verstuurd om je verkochte producten of diensten te factureren. Bij het versturen van facturen is je voornaamste doel om betaald te krijgen.

Lees meer over facturen
Illustratie factuur en muntgeld Welke informatie is verplicht?

Factuureisen

Bepaalde informatie moet verplicht op een factuur aanwezig zijn. Zo voldoe je aan de eisen van de Belastingdienst en ontstaat er geen verwarring bij je klant. Maar wat moet er precies op een factuur staan?

Welke informatie is verplicht op een factuur?
Illustratie papier met kwast Look en feel

Professionele uitstraling

Je hebt een mooie huisstijl laten ontwikkelen die je hebt doorgevoerd op je website, op je briefpapier en in je e-mails. Deze huisstijl wil je uiteraard ook op je facturen toevoegen, zo zijn ze herkenbaar en zien ze er professioneel uit!

Meer over facturen in jouw huisstijl
Illustratie prijskaartje met procent teken Gebruik het juiste btw-tarief

Btw-tarief

Er bestaan verschillende btw-tarieven. Zo heb je in Nederland onder andere standaard het 9% en 21% tarief. Maar factureer je naar het buitenland, dan kan het zomaar gebeuren dat je een ander tarief moet gebruiken. Daarvoor hebben wij de btw-tarief-calculator ontwikkeld.

Gebruik de btw-tarief-calculator
Illustratie takenlijst afvinken met potlood Altijd een uniek nummer

Correcte factuurnummering

Elke factuur die je verzendt moet altijd een uniek factuurnummer krijgen. De nummers moeten elkaar opvolgen. Hoe je de nummerreeks opbouwt, mag je zelf bepalen. Zorg ervoor dat je dit goed instelt, zodat automatisch de juiste nummers worden toegekend aan je facturen.

Lees meer over een correcte factuurnummering
Applicatie Moneybird - Factuur verzenden per e-mail en UBL-factuur toevoegen als extra bijlage in de e-mail.
Facturen sturen op jouw manier

Versturen

Facturen sturen kan op meerdere manieren. Je kunt facturen printen en per post versturen, of digitaal met één klik via e-mail of Peppol.

Lees meer over Peppol
Applicatie Moneybird - Workflow voor factuur instellen als er op dag 15 nog niet is betaald
Debiteurenbeheer

Openstaande facturen herinneren

Het beheer van je openstaande facturen is van groot belang. Wanneer facturen verlopen zijn, kun je een herinnering sturen om alsnog betaald te krijgen. Dit is heel eenvoudig en kan zelfs automatisch!

Lees meer over wat te doen bij niet-betalende klanten (opent in nieuw tabblad)
Illustratie man aan bureau met koffie en tablet zwaaiend in online meeting Abonnementen

Periodieke facturen

Wanneer je bijvoorbeeld een abonnement verkoopt waar je maandelijks een factuur voor moet sturen, wil je hier niet elke maand druk mee zijn. Gebruik hiervoor periodieke facturen. Deze worden automatisch aangemaakt en als je wil, zelfs automatisch verzonden!

Lees meer over periodieke facturen (opent in nieuw tabblad)

Lees onze blogs over facturen

Veelgestelde vragen over facturen in Moneybird