Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Waarom een digitale factuur versturen?

Facturen versturen is voor veel ondernemers een lastige en tijdrovende bezigheid. Digitaal factureren biedt ondernemers uitkomst om kostbare tijd te besparen met je administratie. Door gebruik te maken van Moneybird zijn je digitale facturen in een handomdraai geregeld en is je administratie altijd op orde!

Ik verstuur mijn papieren nog gewoon per post, werkt prima!

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Het kan lastig zijn voor ondernemers om af te wijken van gewoontes, ondanks de voordelen die digitaal factureren kent. Daarom is Moneybird zo laagdrempelig mogelijk gemaakt en gefocust op het gebruik door ondernemers. Een administratieve achtergrond is dus niet nodig. Het maken van een digitale factuur is in twee muisklikken gedaan en het inboeken van bonnetjes is in een handomdraai gebeurd.

Voordelen van een digitale factuur

Voorbeeld van een digitale factuur maken

Maar wat is nu het voordeel van digitaal factureren?

Het gebruik van digitale facturen heeft veel voordelen ten opzichte van je papieren administratie. Door je administratie te verzorgen in Moneybird kun je eenvoudig digitale facturen versturen en profiteer je van de volgende voordelen.

  • Geen kast vol ordners gevuld met inkomende en uitgaande facturen. Het zoeken naar een factuur is zo gedaan omdat je digitale facturen overzichtelijk online worden opgeslagen.

  • Verkrijg beter overzicht over je financiën. Al je digitale facturen worden bij elkaar opgeslagen en door handige zoekfuncties heb je een oude factuur in een handomdraai weer bij de hand.

  • Door je inkomsten en uitgaven in een systeem te bewaren kun je eenvoudig totalen berekenen, die jou of je boekhouder kunnen helpen bij je btw-aangifte.

  • Importeer banktransacties en koppel deze aan je facturen. Hierdoor heb je direct inzicht over welke facturen betaald zijn en welke nog betaald moeten worden.

  • Je verzonden digitale facturen komen direct aan bij je klanten, die de mogelijkheid hebben deze direct per iDeal te betalen. Hierdoor worden je facturen sneller betaald.

  • Heb je een product of dienst die met regelmaat gefactureerd wordt? Plan een periodieke factuur in, die op de gewenste momenten automatisch klaar staat voor verzending.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis

Onze klanten aan het woord

Uit 158 beoordelingen scoorden we gemiddeld 4.5 uit 5 sterren

Geloof je ons niet? Bekijk het zelf op The Feedback Company!

Ideaal administratie met 2 vingers in m'n neus

Ideaal voor online administratie ik heb thuis nog maar 1 klapper en m'n boekhouder heeft altijd inzicht. Dus geen gevaar van administratie kwijt raken. Ideaal voor startende ondernemers, ik heb best snel de stap gemaakt naar een betaalde account gezien de veel bonnen die ik wilde uploaden. en de transacties die gekoppeld moesten worden.

Ideaal pakket voor de ZZP-er/freelancer, blij mee!

Waar ik eerder voor mijn administratie heb gewerkt met Word en Excel, ben ik enkele jaren geleden overgestapt op het gebruik van Moneybird (voor het verzenden en inboeken van facturen). Door de software-updates is het inmiddels een compleet boekhoudpakket geworden. Ik gebruik nu ook de bankkoppeling voor het verwerken van banktransacties, periodiek factureren middels abonnementen en de BTW-aangifte. Ik vind het een fantastisch product voor iedereen die graag zijn eigen administratie wil bijhouden. Alles is eenvoudig en netjes in te voeren en te boeken in begrijpelijke taal: een fijne interface met gewenste functionaliteiten. De software is schaalbaar, betaalbaar en ook mobiel prima te gebruiken. Er is ook toegang mogelijk voor de accountant, die jaarlijks zijn controle uitvoert. Hij kan naar tevredenheid zijn werkzaamheden uitvoeren.

koppeling rcur naar met moneybird

Beste Moneybird Ik ben tevreden over jullie systeem maar niet over de koppeling met Rcur, ik wil een automatische incasso laten uitvoeren via Moneybird in combinatie met Rcur, van de facturen die ik wil versturen naar mijn klanten en de uitleg van hen is niet naar tevredenheid, duurt een dag voordat je antwoord krijgt en krijg telkens de standaard antwoorden maar echt helpen doen ze niet. Zodoende ben ik op zoek naar een goed systeem die ook automatische incasso's kan uitvoeren. Moneybird beveel ik wel aan maar Rcur niet.