Snel en makkelijk offertes maken
in jouw eigen huisstijl

Met een goede offerte maak jij het verschil. Je neemt jezelf als ondernemer en je klanten serieus als je een duidelijke offerte hebt. In Moneybird heb je alle tools voor het maken van een offerte in jouw huisstijl. Wat kun je er allemaal mee?
Illustratie factuur en muntgeld

Wat zijn offertes?

Een offerte is een aanbod welke je doet aan je klant, waarvan je verwacht dat dit een opdracht of overeenkomst gaat worden. Je kunt een offerte opstellen voor een product of dienst.

Lees meer
Illustratie takenlijst afvinken met potlood

Wat hoort er allemaal op een offerte?

In tegenstelling tot bij een factuur, zijn er bij het opstellen van een offerte geen wettelijke eisen (opent in nieuw tabblad) waar je aan moet voldoen. Het is echter wel handig als de offerte compleet is.

Lees meer
Illustratie ondertekening op papier

Is een offerte bindend?

Een offerte is een vrijblijvend voorstel aan je klant en deze kan er mee akkoord gaan, of afwijzen. Als je een offerte stuurt is er dus nog geen sprake van een overeenkomst.

Lees meer

Maak een gedetailleerde offerte

In een paar stappen heb jij een offerte met alles wat jouw klant wil weten. En dat in je eigen huisstijl. Via een workflow kun je alle instellingen voor een offerte in één keer goed zetten voor alle offertes die je maakt. En voor de uitzonderingen kun je altijd een offerte aanpassen naar de specifieke eisen.

Lees meer over offertes maken in Moneybird (opent in nieuw tabblad)

Online jouw offertes laten goedkeuren

In de offerte kun je aangeven of je online akkoord wilt op een offerte. Heb je akkoord op een offerte gekregen? Dan veranderen wij automatisch de status van de offerte naar: geaccepteerd en kun jij doen waar je goed in bent en je klanten blij maken met jouw product/dienst.

Lees meer over offertes accepteren in Moneybird (opent in nieuw tabblad)

Openstaande offertes makkelijk opvolgen

In het offerte overzicht zie je direct welke offertes openstaan en nog jouw aandacht nodig hebben. Dat maakt het opvolgen van openstaande offertes een stuk makkelijker.

Lees alles over offertes in Moneybird (opent in nieuw tabblad)

Met één klik offertes factureren

Met één druk op de knop wordt jouw offerte omgezet in een factuur. En we koppelen de factuur aan de offerte zodat je altijd weet wat bij elkaar hoort.

Lees meer over offertes factureren in Moneybird (opent in nieuw tabblad)

Stel een workflow in

In een workflow kun je de werkwijze voor het versturen van een offerte één keer goed instellen. Denk bijvoorbeeld aan de verloopdatum van je factuur, teksten in de factuur en begeleidende mail, betaalwijzen, standaard bijlagen, enzovoort. Je kunt ook verschillende workflows aanmaken per taal of per betalingstermijn bijvoorbeeld. In onze kennisbank leggen we precies uit wat je er allemaal mee kan en hoe het werkt.

Lees meer over je workflows in Moneybird (opent in nieuw tabblad)
Illustratie kalender met omcirkelde dag

Optionele offerte regels toevoegen

In een offerte kun je jouw klant verschillende opties aanbieden via optionele offerte regels (opent in nieuw tabblad). Jouw klant kan dan in de offerte met één klik aangeven welke offerteregels akkoord zijn.

Illustratie gele map met papier met grafieken

Bijlages toevoegen

Bij elke offerte die je stuurt kun je een bijlage toevoegen. Bijvoorbeeld een foto van je product of de algemene voorwaarden. Je kunt dit instellen via een workflow of handmatig een specifieke bijlage voor een offerte toevoegen.

Illustratie man met rood haar en een pakketje

Voeg een categorie of project toe

Dit doet niks op de offerte, maar wanneer je een offerte factureert, worden ook de projecten (opent in nieuw tabblad) en categorieën meegenomen op de factuur en staat het dus direct goed in je administratie.

Veel gestelde vragen over offertes in Moneybird